prati se vodostaj rijeka

BEDNJA I PLITVICA Zbog jučerašnje obilne kiše uspostavljena su pripremna stanja obrane od poplave

Objavljeno: 13.11.2016. 11:07

Foto: Arhiva

Uslijed jučerašnje obilne kiše koja se slijevala diljem županije, vatrogasci su imale pune ruke posla. Naime, u mjestima Jerovec, Ivanečka Željeznica, Podevčevo i Gornji Kneginec bilo je potrebno ispumpavanje vode kako bi se spriječile eventualne elementarne nepogode.

Prema izvješću Državne uprave za zaštitu i spašavanje zbog porasta nivoa rijeke Bednja uspostavljeno je pripremno stanje obrane od poplava na branjenom području malog sliva 'Plitvica - Bednja'. 

Tako su uspostavljena pripremna stanja obrane od poplava na dionicama rijeke Bednje od ušća u Dravu do Tuhovca, rijeke Bednje od cestovnog mosta Stažnjevec do izvora i na Trakošćanskom jezeru. 

Što se tiče rijeke Plitvice, pripremna stanja obrane od poplave su uspostavljena od ušća u Dravu do mosta istočne zaobilaznice Grada Varaždina, te od mosta na istočnoj zaobilaznici Grada Varaždina do izvora. 

Na nekim mjestima rijeke Bednje je došlo do izlijevanja, no iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje ističu kako se to dogodilo na mjestima na kojima je izlijevanje i predviđeno radi rasterećenja toka rijeke, a razina vodostaja rijeke Bednje se kontinuirano prati.

 

Komentari