GIMNASTIČKI KLUB VINDIJA

Ritmičarke na prvom turniru u sezoni osvojile nove medalje

Objavljeno: 30.03.2019. 07:01

Vindijine ritmičarke dobro su započele novu natjecateljsku sezonu nastupom na Leda Cup 2019 i 14. turniru prijateljstva. Iako se radilo o prvom natjecanju sezone, kada još nisu dostigle punu natjecateljsku formu u dva dana natjecanja, u Domu sportova u Zagrebu uspijele su izboriti značajan broj medalja i višebojskih naslova. Nastupilo je ukupno 250-tak ritmičarki iz devet zemalja i 28 klubova.

Prvi dan natjecanja nastuaple su natjecateljke A program, a među njima i tri ritmičarke Vindije, najbolja hrvatska ritmičarka Tamara Artić u juniorskoj kategoriji izborila je tri zlatne medalje u juniorskoj kategoriji, u višeboju, s vijačom i trakom, naša druga natjecateljica Lara Domislović kojoj je to bio prvi nastup u juniorskoj kategoriji osvojila je u višeboju 5. mjesto, s vijačom još bolje  4. mjesto, s čunjevima 5. mjesto i s loptom 8. mjesto, no bila je zapravo najuspješnija u kategoriji djevojaka 2006. godišta, najmlađeg godišta juniorki, tri puta prva (višeboj, vijača i lopta) i 3. s čunjevima. Najmlađa natjecateljica u A programu, Paulina Tomašković u konkurenciji mlađih kadetkinja 2009. godišta osvojila je dva 1. mjesta, u višeboju i vježbi bez rekvizita te 2. mjesto s obručem.

Drugi dan natjecanja nastupale su natjecateljke u B programu, među njima i sedam Vindjinih ritmičarki.

Leona Pretković, juniorka u kategoriji 2004. godišta osvojila je dva 1. mjesta u višeboju i s loptom, a 2. mjesto s obručem. Sara Crnčec u kategoriji juniorki 2006. godišta osvojila je također dva 1. mjesta u višeboju i s loptom i 2. mjesto s čunjevima.

U kategoriji 2009. godšta B programa Vita Kocijan osvojila je 1. mjesto vježbajući bez rekvizita. U kategoriji djevojčica 2010. godišta nastupile su dvije mlade ritmičarke Vindije, Laura Tomašković i Anđela Jergan i osvojile 5. i 6. mjesto. Najmlađe natjecateljice, Lucija Barbir i Eva Kocijan u kategoriji mini, 2011. godišta i osvojile 4. odnosno 20. mjesto.

 

 

Komentari