Varteks Di Caprio u lokalnom derbiju bolji od Međimurja

Objavljeno: 15.05.2011. 09:47

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Andrej Švoger / CROPIX

Nije ovaj lokalni derbi imao onaj sportski naboj, uobičajen za utakmice ovih dvaju ekipa, bilo je očito da svi jedva čekaju kraj "mučne" sezone, ali je susret bio rezultatski prilično uzbudljiv.

Varteks Di Caprio na kraju je zasluženo pobijedio, a susret se „prelomio“ u razdoblju od 35. do 42. Minute, kada varaždinski rukometaši kod rezultata 18:20, rade seriju 6:0 i dolaze u vodstvo od četiri gola.

Sebastijan Vincek je bio nezustavljiv u napadu (10 golova), igru je odlično vodio Vidaček, Žganec je uglavnom bio precizan s krila i s linije 7 metara, a odličan je na golu bio i Tomislav Balent, skupivši 19 obrana do kraja susreta.

U redovima Međimurja, najbolji je bio Varaždinac Zoran Jeftić, koji je postigao osam golova. Paponja je postigao šest, a Čužić pet. Izuzev Čužića, zakazali su međutim vanjski pucači, Herman zaustavljen na tek dva gola (šut 2/7), a Zubac uz šut (0/6) bez ijednog pogotka u varaždinskom ogledu.

Na poluvremenu je rezultat bio izjednačen, a gosti s dva pogotka dolaze u prednost u nastavku. Prednost održavaju do spomenute 35. minute, kada počinje "Vincek-show". Mladi Varaždinski vanjski igrač "šetao" se kroz obranu Međimurja kako je htio, a od 10 golova ukupno, sedam je postigao u nastavku igre.

Igra gostiju se raspala, a sve je bilo riješeno, kada prednost odlazi i na pet pogodaka prednosti - 29:24, u 49. minuti. Rukometaši Međimurja su najbliže stigli na tri gola (29:26), no Varteks Di Caprio je ipak bio bolji u večerašnjem derbiju.

Nakon ove pobjede Varteks Di Caprio popeo se do 10. mjesta tablice, samo jedan bod iza Međimurja. Do kraja sezone preostala su dva gola, ali varaždinski rukometaši bodove mogu zaboraviti iz Našice idući tjedan, a i u posljednjem kolu protiv Sisčana, to je tek teorija.


Varteks Di Caprio – Međimurje 34:30 (16:16)

Varaždin, dvorana na Dravi. Gledatelja: 500. Suci: Gubica (Petrijevci), Milošević (Osijek).

Varteks Di Caprio – Žitnjak, Tači, Babić 1, Trojko, Žnidarić 1, Hlapčić, Vincek 10, Ledinski, Imamović, Sršen 2, Vidaček 6, Žganec 6 (2), Štimac 1, Turan 5, Prole 2, Balent (20 obrana). Trener: Tomislav Štimac.

Međimurje – Kovačević, Zubac, Čužić 5, Varga 3, Jeftić 8, Krajner 4, Zadravec 3, Malović, Kvesić (14 obrana), Paponja 6 (2), Marcijuš, Martinjak, Martinčević, Herman 2, Marčec, Petek. Trener: Antonio Anđel

Komentari