Varteks Di Caprio - Poreč: Blijedo izdanje Varaždinaca

Objavljeno: 12.02.2011. 22:11

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Andrej Švoger / CROPIX

Oslabljeni rukometaši Varteks Di Caprija poraženi su protiv Poreča, u jednog od najvažnijih susreta sezone, nakon vrlo blijedog izdanja na parketu gradske dvorane.

Željko Golik u ovom susretu nije mogao računati na ozlijeđene Babića, Žnidarića i Barića, što je uz ionako «kratku» klubu bio nepremostiv hendikep. Babić je doduše igrao, no s ozljedom ruke praktički nije mogao uputiti ozbiljan šut. Predkraj utakmice zaigrao je i Žnidarić, no nije mogao previše pomoći.

Varteksovci su vodili do pete minute, kada je semafor pokazivao 4:2, no nakon toga u sljedećih 11 minuta primaju čak 10 pogodaka, a postižu samo tri, što nas dovodi do rezultata 12:7. Do odmora su varaždinski rukometaši uspjeli smanjiti na 14:17, ali je prednost u nastavku Poreč znalački čuvao i polagano povećavao, koliko je trebalo.

Solidno je igrao Jurica Vidaček, koji je «vukao» ekipu, ali bez kvalitetnog šuta izvana s bekovskih pozicija ipak se ne može igrati ozbiljan rukomet. Uz to, izgubljene lopte, probijanja, poreške, sve to bilo je «voda na mlin» presretnih Porečana, koji su znali proslaviti vrijednu pobjedu. Mataija, Thos i ostatak ekipe, kažnjavali su mirno sve pogreške Varteksa.

- Čestitke gostima, zasluženo su pobijedili, mi danas nismo mogli bolje od ovoga. Moramo se nekako konsolidirati, naročito u ovom upravljačko-financijskom dijelu, jer funkcioniramo stvarno u vrlo teškim uvjetima. - kazao je trener Varteks Di Caprija Željko Golik nakon utakmice.

Konačan rezultat utakmice bio je 36:30 za goste iz Poreča, koji će nakon ove utakmice prema gornjem dijelu tablice, a Varteks Di Caprio u «grčevitu» borbu za ostanak u ligi.




Komentari