26. obljetnica pogibije

FOTO Pripadnici 'Roda' prisjetili su se svojih poginulih i nestalih suboraca iz '91

Objavljeno: 10.11.2017. 20:20

Zadnja izmjena: 10.11.2017. 20:20

Jučer je ispred Spomen obilježja poginulim policijskim službenicima specijalne policije PU varaždinske „Roda“ na izlazu iz mjesta Jarmina prema Karadžićevu obilježena 26. obljetnica pogibije varaždinskih policajaca.

Pripadnici „Roda“ u jutarnjim su satima 9. studenog 1991. krenuli u pomoć suborcima ne očekujući tako veliki otpor neprijateljima. Borba je bila žestoka, a u pomoć su priskočili i pripadnici Žutih mrava i dragovoljci HOS-a. U toj neravnopravnoj borbi s JNA i domaćim četnicima smrtno su stradala četvorica, a tridesetak ih je bilo ranjenih, dok se još uvijek jedan vodi kao nestala osoba.

Ovo spomen obilježje trajno je sjećanje na Mladena Kasuna, Zvonka Kardoša, Branka Kosa, Željka Pongraca te nestalog Vlade Štampara koji su dali svoje živote u akciji proboja obruča kod Vukovara.

U svečanom programu vijence je položio i svijeću zapalio župan Božo Galić sa suradnicima te izaslanstvo obitelji poginulih i nestalih policijskih službenika, zamjenik glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez, izaslanstvo Udruge specijalne policije „Roda“ na čelu sa predsjednikom i generalom u mirovini Goranom Mihalićem i tajnikom Ivom Loborcem te suborci i prijatelji poginulih policijskih službenika.

Komentari