iznos uplaćen na tekući račun

Roditelji novorođene djece primili od Općine Cestica novčani dar u iznosu od 2000 kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.11.2020. 09:10

Zadnja izmjena: 21.11.2020. 09:18

Foto: ilustracija/arhiva

Roditelji novorođene djece iz Općine Cestica, primili su od Općine novčani dar u iznosu od 2000 kuna.  Umjesto svečanog prijema, uobičajenog povodom ove prigode, novac je zbog pandemije, roditeljima uplaćen na tekući račun.

Za 21 je novorođenu bebu u godinu na izmaku, iz općinskog proračuna isplaćeno 42.000 kuna. Načelnik Općine Cestica, Mirko Korotaj uputio je čestitku roditeljima i poručio im da i dalje mogu računati na pomoć Općine u troškovima za djetetova odrastanja. 

- Ovo je prva od niza potpora s kojima pratimo skrb i školovanje djece u općini Cestica. Slijedi sufinanciranje troškova boravka u jaslicama i dječjem vrtiću, potom i dnevnog boravka u školi. U osnovnoj školi opskrbljivati ćemo ih zemljopisnim atlasima, radnim bilježnicama i mapama za likovni. Studenti druge i viših godina studija dobivaju općinsku stipendiju, a Općina stipendira i brucoše iz obitelji slabijeg socijalnog statusa – rekao je načelnik Korotaj i dodao kako Općina Cestica čini sve kako bi se po završetku školovanja i studija, mladi vratili u općinu, tu zasnovali obitelj i ostali živjeti na području Općine Cestica. 

Komentari