obavijest

Roditelji u Općini Vinica oslobođeni plaćanja vrtića za prosinac

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 23.11.2021. 10:18

Zadnja izmjena: 23.11.2021. 10:38

U sklopu provedbe ugovora zaključenog između Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i Općine Vinica, Općinski načelnik Branimir Štimec donio je odluku da roditelji budu izuzeti od plaćanja odnosno sufinanciranja u mjesecu prosincu za Dječji vrtić Vinica. Roditeljima će to ujedno biti i prigodan božićni poklon te rasterećenje kućnih troškova.

Naime, Središnji državni ured za demografiju i mlade i Općina Vinica potpisali su Ugovor o dodjeli sredstva za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2021. godini. Cilj je spomenute mjere , za koju su osigurana financijska sredstva, što veće institucijsko zbrinjavanje djece predškolske dobi u jedinicama lokalne samouprave na potpomognutim područjima, a posebno u manje naseljenim ruralnim područjima Republike Hrvatske u kojima je slabije razvijena institucionalna podrška za djecu rane i predškolske dobi.

Drugim riječima, za mjesec prosinac roditelji neće plaćati za vrtić već će se njihov udio pokriti iz potpore koju je Općina Vinica ostvarila temeljem Ugovora sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlad

Komentari