Grad Novi Marof

Roditeljima 11-ero najmlađih stanovnika Novog Marofa isplaćene novčane naknade

Objavljeno: 29.11.2020. 18:00

Zadnja izmjena: 29.11.2020. 18:02

Foto: Arhiva

Zbog iznimno nepovoljne epidemiološke situacije u cijeloj Varaždinskoj županiji, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač ni ovoga puta nije bio u mogućnosti održati tradicionalni prijem, ali roditelji novorođenih Marofčana nisu ostali bez novčanih naknada.

Kao i u listopadu, novac je isplaćen na njihove račune, a naknade su ovoga puta dobili roditelji 11-ero mališana, za što je iz gradskog proračuna izdvojeno 18.000 kuna.

– Ugostiti naše najmlađe stanovnike i njihove roditelje za mene je najljepša gradonačelnička dužnost, ali danas više nego ikad moramo misliti na zdravlje svih nas, ponašati se odgovorno. Sve će ovo jednom proći i doći će bolja vremena, time i prilike za razgovore, druženja, prijeme, a do tada, Grad Novi Marof nastavit će s isplatama novčanih naknada na račune roditelja novorođenih – rekao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Vrijedi istaknuti da Grad Novi Marof za prvo dijete daje tisuću kuna, za drugo dvije tisuće te za svako sljedeće dijete po tisuću kuna više, a u petoj ovogodišnjoj podjeli naknade su dobile i tri obitelji u kojima se rodilo već treće dijete. Inače, u ovoj je godini za 95 novorođenih mališana ukupno isplaćeno 159.000 kuna.

Svoje najmlađe stanovnike Grad podupire i tijekom odrastanja i to kroz sufinanciranje dječjeg vrtića, tijekom osnovnoškolskog obrazovanja, kroz stipendije za deficitarna zanimanja tijekom srednje škole te kroz stipendije za studente.

 

Komentari