Završno darivanje

Roditeljima sedmero najmlađih stanovnika Novog Marofa isplaćene novčane naknade

Objavljeno: 31.12.2020. 17:35

Zadnja izmjena: 31.12.2020. 17:38

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač ni ovoga puta zbog epidemiološke situacije nije bio u mogućnosti održati tradicionalni prijem, ali roditelji novorođenih Marofčana nisu ostali bez novčanih naknada.

Kao i u listopadu i studenome, novac je isplaćen na njihove račune, a naknade su ovoga puta dobili roditelji sedmero mališana, za što je iz gradskog proračuna izdvojeno 15.000 kuna.

– Iako je situacija s epidemijom na području Varaždinske županije nešto povoljnija nego prije, moramo i dalje misliti na zdravlje svih nas i odgovorno se ponašati, zato ćemo druženja s roditeljima novorođenih ostaviti za bolja vremena. Naravno, moramo i dalje poticati mlade obitelji da ostanu na novomarofskom području, da se pobrinu za to da ovdje imamo što više mališana, stoga nastavljamo s isplatama naknada za novorođene. Ovo je posljednja ovogodišnja isplata, završno darivanje u 2020., ali bit će naknada i u sljedećoj godini, samo neka bude što više djece – rekao je gradonačelnik Jenkač.

Grad Novi Marof za prvo dijete daje tisuću kuna, za drugo dvije tisuće te za svako sljedeće dijete po tisuću kuna više. U ovoj su godini za ukupno 102 novorođena mališana ukupno isplaćene 174.000 kuna.

 

 

Komentari