Jučer je u velikoj dvorani Županijske palače po 14. put upriličena dodjela Nagrade za izvrsnost Rotary kluba Varaždin na kojoj je nagrađeno 30-ak učenika, studenata i doktoranata koji su u proteklom razdoblju ostvarili iznimne rezultate.

Kao što je to običaj, dodjela Nagrada za izvrsnost Rotary kluba Varaždin bila je i prigoda za kratku panel - raspravu u kojoj je naglađeno da je Varaždinska županija vodeća u Hrvatskoj po skrbi za izvrsne. Međutim, zaključak panel-rasprave je kako bi nužno bilo dalje osnažiti sinergiju obrazovnih ustanova i gospodarstva kako bi što više mladih i izvrsnih stručnjaka ostalo u domovini te nakon školovanja našo svoju perspektivu u hrvatskom gospodarstvu. U raspravi su sudjelovale posebna savjetnica varaždinskog župana Natalija Martinčević, novoizabrana dekanica FOI-ja Nina Begičević-Redžep, Janja Banić - ravnateljica Prve gimnazije Varaždin, te Sanja Ostroški predstavnica Hrvatske udruge poslodavaca.

  • Ovogodišnji dobitnici Nagrade za izvrsnost Rotary kluba Varaždin u kategoriji srednjih škola su: Fran Dobrenić, Luka Šulentić i Martin Hrastić – Elektrostrojarska škola Varaždin; Luka Taradi, Marko Matajić, Nikola Hrupek i Tia Pikija – Glazbena škola Varaždin; Robert Borovec, Mihael Biškup, Plantić Tomašić Nikola, Viktorija Sačić i Dinko Tomašić – Gospodarska škola Varaždin;
  • Lujza Mikulan i Karlo Hanjš – Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin; Rebeka Škoda - Srednja škola Ivanec, Petar Tomorad – Srednja škola Novi Marof; Gašpar Haramija, Nikola Kušen, Nina Sokol, Karla Kukina Gradečak – Prva gimnazija Varaždin.
  • Nagrada za izvrsnost RC Varaždin za 2019. godinu dodijeljena je i studentima Fakulteta organizacije i informatike: Antoniju Peteku, Mateu Krciću, Jeleni Marčelja Opatić, Marku Kosu, Ana Mariji Draženović i Moniki Peharda, kao i polaznicima doktorskog studija tog fakulteta Nikoli Kadoiću i Slavenu Smojveru.

Komentari

14.05.2019. 12:50h Zadnja izmjena: 14.05.2019. 12:53