'Nagrade za izvrsnost'

Rotary Club Varaždin nagradio izvrsne učenike i studente naše županije

Objavljeno: 06.06.2023. 09:28

Zadnja izmjena: 06.06.2023. 10:37

Na svečanosti koja je održana u ponedjeljak na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike, Rotary Club Varaždin je najboljim učenicima i studentima dodijelio ovogodišnje Nagrade za izvrsnost "Prof. dr. sc. Franjo Ruža". Ovo priznanje varaždinskih rotarijanaca primilo je 27 učenika i studenata iz Varaždinske županije.

Nagrada za izvrsnost Rotary Cluba Varaždin, najdugovječnija je rotarijanska nagrada ovakve vrste u našoj zemlji, kojom ovaj Rotary klub nastoji promicati izvrsnost u našoj zajednici te nagrađivati najbolje učenike srednjih škola i najizvrsnije studente visokoškolskih ustanova, doznajemo iz Rotary Cluba Varaždin.

- Da je ova nagrada Rotary Cluba Varaždin prepoznata u našoj javnosti najbolje potvrđuje činjenica da su srednje škole i fakulteti ove godine za Nagradu prijavile ukupno 53 kandidata iz različitih područja i specijalnosti, sa izvrsnim rezultatima postignutim na državnim ili međunarodnim natjecanjima - istaknuo je Miroslav Benko, predsjednik Rotary Cluba Varaždin.

'Ulaganje u znanje je najbolje ulaganje'

Ovogodišnji fond Nagrade za izvrsnost Prof. dr. sc. Franjo Ruža Rotary Cluba Varaždin iznosio je 4.450 eura, a ova su sredstva članovi RC Varaždin prikupili organizacijom svojih tradicionalnih akcija.

Nagrađenim učenicima i studentima na ovom priznanju varaždinskih rotarijanaca na svečanosti je čestitala i Nina Begičević Ređep, dekanica Fakulteta organizacije i informatike.

- Ulaganje u znanje najbolje je ulaganje, što su prepoznali varaždinski rotarijanci dodjelom ove nagrade. Profesor Ruža bio je i moj profesor, a imala sam tu čast da sudjelujem u definiranju kriterija za dodjelu ove nagrade, zato mi je danas posebno zadovoljstvo što se Nagrada za izvrsnost "prof. dr. sc. Franjo Ruža" dodjeljuje upravo na našem fakultetu - naglasila je dekanica Nina Begičević Ređep.

'Najizvrsniji učenici i studenti'

Nagrade za izvrsnost Rotary Club Varaždin u kategoriji najboljih učenika srednjih škola u Varaždinskoj županiji ove su godine dodijeljene: Marku Hreniću, Jani Koščak, Lani Krog, Janu Paviću, Viktoru Pijancu i Vandi Vrček, učenicima Prve gimnazije, zatim Tamari Artić i Roku Farkašu iz Druge gimnazije Varaždin, Marinu Bruži Habeku, Petru Kovačeku, Marku Levaniću iz Elektrostrojarske škole, Luciji Čehok, Leonardu Kobalu i Petru Poljaku iz Glazbene škole Varaždin, Moniki Herceg i Nikolini Hižak iz Gospodarske škole, te Gabrijeli Husnjak, Janji Malić i Davidu Šestaku iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole.

Godišnju nagradu za izvrsnost Rotary Cluba Varaždin primili su: Magdalena Kuštelega, Ivana Sitarić, Klara Šilec i Tin Tomašić, studenti Fakulteta organizacije i informatike, zatim Anja Bek i Ivana Perović , studenti Geotehničkog fakulteta, te Kevin Grđan i Sebastijan Vincek, studenti na Sveučilištu Sjever.

Komentari