Zaigrajte rukomet na pijesku sljedeći vikend u Čakovcu

Objavljeno: 03.06.2011. 09:43

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Na novoizgrađenim pješkaškim terenima u sklopu čakovečkih bazena sljedeći vikend bit će održan međunarodni turnir rukometa na pijesku.

Znate li da se rukomet može igrati i na pijesku? Ova dinamična verzija rukometa postaje sve popularnija u svijetu zahvaljujući prije svega svojoj atraktivnosti.

Prema pravilima rukometa na pijesu, ekipe mogu dobiti posebne bodove za atraktivne golove i poteze. Tako se, na primjer, „običan“ gol boduje jednim bodom no ako ste gol postigli iz piruete ili cepelina tada dobijate dva boda.

Osim toga, u rukometu na pijesku i golmani su aktivniji u igri jer mogu svojoj ekipi priskrbiti dva boda ako postignu gol.

Sve to je naravno posebno atraktivno za gledatelje i utakmice rukometa na pijesku su zbog toga sve posjećenije u zadnjih nekoliko godina.

Da stvar bude još zanimljivija, jedna hrvatska ekipa prošle se godine okitila naslovom prvaka Europe u tom sportu.

U rukometu na pijesku moći će uživati i Varaždinci i Međimurci i to sljedećeg vikenda kad će na novoizgrađenim pješkaškim terenima u sklopu čakovečkih bazena biti održan međunarodni turnir koji će se bodovati za Prvenstvo Hrvatske ali i European Beach Tour (EBT).

Natjecanje će biti održano u muškoj i ženskoj seniorskoj konkurenciji, a sudjelovat će sve vrhunske ekipe iz Hrvatske, uključujući i aktualne europske prvake, ekipu Detono iz Zagreba. Naravno, očekuju se i ekipe iz cijele Europe koje će skupljati bodove za EBT.

Želja organizatora je da se u tom sportu okušaju i lokalne ekipe pa pozivaju sve zainteresirane da se do sljedeće srijede do 24 sata jave na mail [email protected]

Osim samog natjecanja, sljedeću subotu u večernjim satima bit će organiziran i players party na čakovečkim bazenima za sve natjecatelje i gledatelje.

Više o samom sportu i turniru u Čakovcu možete doznati na www.rukometnapijesku.info


Komentari