Rukometaši Međimurja spremni dočekuju proljeće

Objavljeno: 04.02.2011. 16:09

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Rukometaši Međimurja spremni dočekuju početak drugog dijela sezone. Trener Željko Anić je nakon odrađenih priprema zadovoljan.

Vrlo jednostavno, sad smo jedinstvena ekipa, nema podgrupa unutar grupe. To je u kolektivnom sportu najvažnije. Momci su stvarno radili odlično, stariji su uzor mlađima. Ovo ima budućnost – istaknuo je trener Anić.

U prvom kolu nastavka prvenstva, Međimurje ide u Našice k Nexeu.

Nexe je protiv Zagreba izgubio samo jedan razlike i to nesretno. Po meni, čak su i bili bolji od Zagreba. Bit će nam to teško gostovanje, ali idemo bez rezultatskog pritiska, opušteno. Idemo se nastaviti uigravati, popravljati formu - ističe Anić.

U RK Međimurju tijekom zimske stanke bilo je vrlo prometno. U klub su došli neki novi igrač zbog čega je trener morao mijenjati i sustav igre. Jedan od novih igrača Međimurja je Ivica Zubac, lijevi vanjski. Igrao je u Metkoviću, ali i u Italiji, Španjolskoj, Švedskoj, Danskoj, Austriji. Zubac proteklih 6 mjeseci nije igrao ali se tijekom zime odlučio pridružiti Međimurju.

Na nagovor trenera Anića i ljudi iz Međimurja pokušat ću pomoći. Malo mi je teško nakon tolike pauze ozbiljno trenirati, ali posao je posao – istaknuo je Zubac osvrnuvši se i na susret sa Nexeom.

Ne treba imati neka velika očekivanja. Idemo u Našice dati sve od sebe, vidjeti gdje smo i što smo – naglasio je Zubac.

No, uoči utakmice, trenera Anića muče neke stvari, koje nemaju veze sa stanjem na parketu.

Moram se požaliti, jer situacija meni kao treneru nije idealna. Dobili smo obećanje da će neke stvari biti riješene do Božića, no to nije ostvareno. Momcima se teško koncentrirati, a meni je teško inzistirati na naporu i odricanju kad igrači nemaju za osnovne potrebe. To je postalo veliki problem, očekujem od Grada, Županije i Uprave da naprave napor i da se plaćanje dovede u red. Momci su pristali na smanjenje plaća, srezali smo budžet, znamo da je teško, i ne mogu prihvatiti da se ništa ne može napraviti – upozorio je Anić.



Komentari