RUKOMETNI KLUB MAROF

Rukometni klubovi u neizvjesnoj situaciji – ne mogu u dvorane, a liga počinje u subotu!

Objavljeno: 22.09.2020. 20:31

Zadnja izmjena: 22.09.2020. 20:31

RK Marof redovno trenira za početak sezone, ali se iznenada našao u vrlo nezgodnoj situaciji, kao i većina klubova 2. HRL Sjever.

Trener Ivica Ipša objasnio je da mogu u školsku dvoranu, bez obzira na upute nacionalnog stožera.

- Mi se pripremamo ali do 1. listopada ne možemo u školsku dvoranu u Novom Marofu, u kojoj bi trebali igrati 1. kolo već ove subote. Nacionalni Stožer je donio naputke kako klubovi mogu u dvorane ali lokalni Stožer nije promijenio svoju odluku i mi smo u vrlo neugodnoj situaciji. Poslali smo dopise svima od Rukometnog saveza Varaždinske županije, u Varaždinsku županiju, do HRS ali za sada ne znamo što ćemo, pojasnio je Ipša.

Promjena podloge donosi brojne ozljede

Sličan je situacija s dvorana i u većini klubova, ali odgovora i naputaka za sada nema pa su prepušteni sami sebi.

 - Mi smo se iz klubova međusobno čuli, slično je svuda u okruženju, plenuma klubova još nije bilo, a dobili smo raspored igranja isti kao i prošle godine. Klubovi nikako ne treniraju, puno je ozljeda po klubovima, jer igramo prijateljske susrete, u dvoranama gdje se to može, a treniramo vani. I mi imamo tri povrijeđena igrača. Neko vrijeme trenirali smo i u TTS-u i odigrali sedam pripremnih utakmica, ali što će i kako dalje biti ne znamo. Sve je neizvjesno, kaže Ipša.

Djeca će prestati trenirati

Nije samo problem sa seniorskim ekipama i mladi ne mogu trenirati nit sa seniorima niti međusobno. U klubu nikako ne mogu odgonetnu kako pomiriti sve upute stožera.

- Problem je i s kadetima jer oni ne smiju trenirati sa seniorima, ali ni sa drugima već samo mogu trenirati zajedno djeca iz istog razreda, kada je riječ o treninzima u dvorani. Još malo smo vani, do kada vrijeme dozvoli ali upitna je i kadetska liga, a onda je upitno koliko će djece odustati od rukometa.  Kako će sve to izgledati s mlađim uzrasnim kategorijama ako se ne pronađe načina da koliko toliko nastavimo s normalnim treninzima, nitko za sada ne zna, dodao je Ipša.

Komentari