zanimljivi projekt

S legendama i običajima ljubeškog kraja započele književne radionice KUD-a Ljuba Voda

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.07.2021. 09:20

Zadnja izmjena: 13.07.2021. 09:20

Jučer je u Ljubešćici započeo prvi ciklus književnih radionica u sklopu ESF projekta „Pjesmom i plesom protiv socijalne isključenosti“.

Ljubeški narodni običaji, legende i etnologija samo su neke od poučnih tema ove radionice koja će trajati do 23. srpnja 2021. godine. Kroz nju će osnovnoškolska djeca upoznati način života svojih predaka te će ga moći usporediti s današnjim životom u Ljubešćici.

Osjećaj pripadnosti zajednici koji će djeca razviti kroz ovu radionicu povećat će njihovu socijalnu uključenost, a upoznavanje najmlađih naraštaja s lokalnom kulturnom baštinom sačuvat će ju od zaborava. Projekt „Pjesmom i plesom protiv socijalne isključenosti“ provodi Kulturno umjetničko društvo Ljuba voda iz Ljubešćice i Hrvatsko društvo inženjera geotehnike iz Varaždina.

Ukupna mu je vrijednost 487.121,54 kune, od čega 85 % sufinancira Europski socijalni fond, a 15 % državni proračun Republike Hrvatske. Više informacija o projektu, temama radionice i mogućnostima sudjelovanja može se pronaći na internetskoj stranici https://projekt.kudljubavoda.hr/.

Komentari