ŽUPANIJSKI NOGOMETNI SAVEZ

Sada je konačno - Nema ispadanja iz liga ove sezone!

Objavljeno: 06.06.2020. 12:02

Zadnja izmjena: 06.06.2020. 12:07

Izvršni odbor Županijskog nogometnog saveza održao je sinoć sjednicu u sklopu priprema za novu sezonu.

Tako je donešena i službena odluka o proglašenju pobjednika po svim ligama, koje su u nadležnosti ŽNS Varaždin. Važno je da nitko ne ispada iz liga, već da prvaci ulaze u rang više, ali moraju zadovoljiti sve stavke licenciranja za taj rang natjecanja. Ukoliko prvak ne zadovolji, mogu napredovati u rang više ekipe do petog mjesta na prvenstvenoj ljestvici.

U Četvrtoj nogometnoj ligi Čakovec - Varaždin slična je situacija. Svi dosadašnji klubovi su se prijavili za natjecanje a njima će se pridružiti Plitvica iz Gojanca i prvak iz Međimurja. Tako će ova liga u sljedećoj sezoni brojiti 16 klubova, devet iz Međimurja i sedam s područja ŽNS Varaždin.

Licenciranje je u tijeku

- Izvješća su podnijele i komisije za licenciranje, reako je predsjednik ŽNS Varaždin, Nenad Horvatić. - Obišli su sve klubove i oko 80 posto klubova mora napraviti još neke sitnije dorade. Sledeći rok je 29. lipnja, kada će komisije ponovo obići sve klubove i definitvno donijeti odluku tko je dobio licencu za koji rang natjecanja, dodao je Horvatić.

Uz sve propisane stavke u vezi licenciranja, ove godine posebno se vodilo računa da se sve betonske ograde i zidane kućice za igrače sruše i zamijene novim kućicama, koje su svi klubovi dobili, kako bi se povećala sigurnost igrača na terenu. Jedino se još ove sezone može "progledati kroz prste" ako takve zidove i kućice obuku u mekane materijale. 

Također, stavka na kojoj će inzistirati komisije su to da svi klubovi moraju imati potreban broj mlađih uzrasnih kategorija za određen rang natjecanja.

Na kraju je Nenad Horvatić upoznao prisutne članove IO ŽNS Varaždin o prijedlozima HNS-a o sustavu natjecanja od sezone 2021/22. i na dalje. Naime, prijedlog je da postoje prve tri jedinstvene lige, a zatim pet četvrtih liga. O tom prijedlogu razgovarat će i pet županijskih nogometnih saveza, koji sada praticipiraju u 3. HNL Sjever, koje u tom novom sustavu više ne bi bilo.

 

Komentari