OPĆINA MARUŠEVEC

Sadržajni vikend u općini Maruševec povodom blagdana svetog Roka

Objavljeno: 13.08.2021. 18:00

Zadnja izmjena: 14.08.2021. 19:42

U mjestu Druškovec u Općini Maruševec priprema se tradicionalno proštenje povodom blagdana svetog Roka, zagovornika bolesnika i zaštitnika od kuge i kolere, 16. kolovoza. Dan ranije, u nedjelju 15. kolovoza na blagdan Velike Gospe, održat će se 15. izdanje tradicionalnog odbojkaškog turnira Gmajna – Čalinec.

Kod kapele svetog Roka u Druškovcu tim se povodom održava trodnevna duhovna priprema od petka 13. do nedjelje 15. kolovoza, s misnim slavljima u 18 sati, koje će predslaviti župnik Krunoslav Milovec.

  • Proslava blagdana svetog Roka počinje u subotu, 14. kolovoza u večernjim satima na igralištu Područne škole Druškovec glazbenim programom i nastupom Grupe Tim, a nastavlja se u nedjelju 15. kolovoza nastupom benda Lajk.
  • Također, u nedjelju 15. kolovoza na igralištu Gmajna u Čalincu, Udruga za šport i rekreaciju Gmajna od jutarnjih sati organizira jubilarni 15. odbojkaški turnir na pijesku. Uz sportsko natjecanje i zabavne sadržaje za najmlađe, članovi Udruge su za posjetitelje organizirali i nagradnu tombolu s bogatim fondom nagrada.
  • U ponedjeljak 16. kolovoza, proslava svetog Roka započinje svetom Misom na otvorenom pokraj kapele u 8 sati, dok će središnje misno slavlje biti u 11 sati i predslaviti će ga župnik iz Novog Virja vlč. Damir Slamek, a u kojem će sudjelovati Ženska vokalna skupina Svetog Jurja iz Maruševca, Zbor odraslih te gosti iz Novog Virja. Prigodni program nakon svete Mise izvest će članovi Kuburaške udruge Maruševec – KUM.

Popularno „Rokovo“ se uz tradicionalno proštenje nastavlja kroz poslijepodnevne sate glazbenim programom sastava Faringaši.

Povodom održavanja proštenja, u ponedjeljak 16. kolovoza od 7 do 14 sati u Druškovcu biti postavljena privremena regulacija prometa na dijelu lokalne ceste br. 25046.  Promet će se odvijati na način da će dio te ceste biti zatvoren za promet od raskrižja županijske ceste do raskrižja sa nerazvrstanom cestom, a na dijelu lokalne ceste promet će biti organiziran jednosmjerno od raskrižja sa nerazvrstanom cestom Koškovec – Cerje Nebojse u smjeru kapele sv. Roka.

Komentari