prema željama građana...

Sahrane se preko ljeta na varaždinskom groblju pomiču u posljepodnevne termine

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.07.2018. 17:19

Zadnja izmjena: 06.07.2018. 17:24

Parkovi su od ovog ponedjeljka započeli s poslijepodnevnim pokopima. Umjesto tri jutarnja sata, od 12 do 15, sahrane će se preko ljeta pomaknuti u kasnije termine, od 15 do 18 sati.

Ovom promjenom je direktor Parkova, Alen Runac, odlučio izaći ususret željama Varaždinaca, koji već dugi niz godina apeliraju na tvrtku za poslijepodnevne ukope, međutim, kako poručuju iz Parkova, dosadašnji direktori im nisu izašli u susret.

- Ne vidim razloga da ne udovoljimo našim sugrađanima jer razlozi koje spominju su vrlo logični. Kao prvo je ljudima problem doći na sahranu prijepodne jer većina njih ujutro radi, a ujedno su između podneva i 15 sati najveće ljetne vrućine. Ne mogu svi Varaždinci dobiti slobodne sate za odlazak na pokop, a željeli bi ispratiti njima drage ljude. Stariji ljudi, pak, teško podnose vrućine i svakako je bolje ne dovoditi ih u situaciju da riskiraju svoje zdravlje. Također, onima koji su pokojniku najbliži treba maksimalno olakšati njihov gubitak, a ovo je samo mali segment u  kojemu i mi možemo pomoći – da se u najtežim trenucima ne izlažu dodatnom stresu, velikoj vrućini – objasnio je svoju odluku direktor Runac.

Iz Parkova kažu da je prvenstveni cilj tvrtke maksimalno izaći ususret svojim korisnicima i da će ubuduće to biti prioritet.

Komentari