održana i misa zadušnica

FOTO: Sahranjen vikar Ivan Godina - nije imao ambicije postati biskup i druge crtice iz života

Objavljeno: 23.03.2017. 14:58

Zadnja izmjena: 23.03.2017. 16:16

Foto: Viktor Hranić

Misom zadušnicom u katedrali Uznesenja BDM danas je u Varaždinu započeo oproštaj od mons. Ivana Godine, generalnog vikara Varaždinske županije. Sprovodni obred održan je na varaždinskom groblju.

Svi koji su poznavali pokojnog vikara pamtit će ga po iskrenom i nepatvorenom osmijehu s kojim je dočekivao svakog čovjeka. Mnogi ga se sjećaju s nekoć redovnih sastanaka susreta svećenika svih vjerskih zajednica koji su se održavali u našoj županiji.

S biskupijom na plećima

Bio je topao i druželjubiv i prema pravoslavnim, adventističkim, pentekostalnim i svim drugim svećenicima, bez obzira na njihovu pripadnost. Znao se pojaviti i na proslavi Božića u adventističkoj školi u Maruševcu, održati lijep i prijateljski govor i družiti se s ljudima koji su u njemu vidjeli dragog gosta.

U godinama kad se prvi varaždinski biskup Marko Culej borio s teškom bolešću, Ivan Godina je na svojim plećima praktički nosio ključne vodeće dužnosti u biskupiji. Nakon prerane Culejeve smrti nije pokazivao niti najmanje ambicije da sad on sjedne na biskupski stolac.

"Nisam prava osoba"

- Nije mi stalo do toga, drugi će odlučiti tko treba i naći pravu osobu. - izjavio je tada Godina u krugu svojih poznanika i prijatelja te ubrzo postao pravi i iskreni suradnik novog biskupa Josipa Mrzljaka.

Svima onima koji odsad budu dolazili u biskupiju bilo kojim povodom silno će i iskreno nedostajati osmijeh i prijateljski stisak ruke Ivana Godine.

Komentari