ATLETSKI KLUB SLOBODA VARAŽDIN

Šalomonu nedostajalo tri desetinke do bronce na Prvenstvu Mediterana

Objavljeno: 20.01.2019. 14:54

Zadnja izmjena: 20.01.2019. 14:58

U francuskom gradu Miramasu, nedaleko Marseillea održano je dvoransko atletsko Prvenstvo Meditrana za mlađe seniore (U23) na kojem je nastupio najbolji varaždinski atletičar David Šalamon, član AK Sloboda. 

U utrci na 400 m najprije je trčao kvalifikacije i u odličnom finišu izborio finale između šest najboljih 400-metraša na Mediteranu sa vremenom 48,57 s. Samo nekoliko sati kasnije  trčao je finale i plasirao se na 5. mjesto  s vremenom 48,85 s. Do brončane medalje nedostajale su mu tri a do zlatne samo pet desetinki sekunde. Ispred Šalamona plasirali su se atletičari Portugala , Francuske i Albanije. Ovaj veliki uspjeh za varaždinsku atletiku Šalamon je ostvario na svoj 21. rođendan a igrom slučaja dodjeljen mu je startni broj 19. Nastupilo je još devet hrvatskih atletičara koji su osvojili dvije medalje u drugim disciplinama.

U Francuskoj je u svojstvu trenera Davida Šalamona ,boravio i predsjednik AK Sloboda i dopredsjednik HAS Ivan Domislović. To je bila prigoda da se upozna sa glavnim i tehničkim delegatom Europske atletske federacije koji će početkom veljače službeno posjetiti Varaždin kako bi se uvjerili u postojanje svih uvjeta za održavanje Ekipnog prvenstva Europe u atletici(ETCH 2L) koje će se održati sredinom kolovoza u Varaždinu.  Za to se  veliko natjecanje Grad Varaždin obvezao urediti stadion Sloboda a posebno obnoviti  dotrajalu atletsku stazu.

Komentari