sjednica vijeća

Šamec: ''Imamo najmanju stopu nezaposlenosti u povijesti Općine''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 31.05.2019. 08:17

Zadnja izmjena: 31.05.2019. 08:20

Izvještaj o izvršenju proračuna za prošlu godinu bila je središnja tema sjednice Općinskog vijeća Općine Trnovec Bartolovečki održane u četvrtak. Ukupni prihodi u prošloj godini iznosili su 13,9 milijuna kuna dok su rashodi bili nešto veći od 14 milijuna kuna.

– Izvršenje proračuna, njegove prihodovne strane na razini od 97 posto, potvrđuje da smo prihode proračuna planirali na realnim osnovama. Prošle smo godine imali niz značajnih investicija u izgradnji odnosno uređenju naših ulica gdje je došlo do određenog povećanja na rashodovnoj strani – pojasnio je načelnik Općine, HNS-ov Zvonko Šamec.

Inače, od značajnijih, a samim time i financijskih najzahtjevnijih projekata, svakako treba izdvojiti uređenje Ulice Široke ledine u Trnovcu. Projekt je vrijedan 2,5 milijuna kuna od čega je u 2018. realizirano poslova u vrijednosti od 1,4 milijuna kuna, a preostali dio u ovoj godini. Izvršenje proračuna za prošlu godinu dobilo je potporu većine vijećnika.

Također, na sjednici su se razmatrale i informacije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Regionalnog ureda Varaždin o stanju nezaposlenih na području općine za travanj 2019. godine. Tako je u navedenom periodu bez posla bilo ukupno 90 mještana općine od čega 40 muškaraca i 50 žena.

– U ovom trenutku možemo sa sigurnošću reći da je ovo najmanja stopa nezaposlenosti u povijesti općine. U ovom trenu zajedno s poduzetnicima i obrtnicima s područja općine razgovaramo kako do educirane radne snage i to su izazovi na koje će uskoro, prije svega središnja državna vlast, morati ponuditi odgovor i rješenje – zaključio je Šamec.

 

Komentari