TRENERSKI OSVRT

Samir Toplak: „Idemo sada uzeti to sedmo mjesto!“

Objavljeno: 18.07.2020. 23:02

Zadnja izmjena: 18.07.2020. 23:04

Samir Toplak, najspominjaniji trener ovih dana ponovo je iznenadio i opet odveo ekipu Varaždina u pobjedu. Osijek, koji je u igri za kvalifikacije za Ligu prvaka nije uspio pronaći pukotine u varaždinskoj obrani i nije uspio zaustaviti kontranapade Drožđeka i ekipe.

Varaždin je dobro krenuo u utakmicu, iako je osigurao prvoligaški status i nisu mu bili prijeko potrebni bodovi. Ušao u susret s namjerom da se sportski nadigrava s dobrom ekipom Osijeka.    

- Malo sam se samo pribojavao pristupa jer smo se stvarno ispuhali, odbacili smo sav teret. Bojao sam se da ne bi preopušteno ušli u utakmicu. Igrači me svaki dan uvjeravaju da za njih nema limita, da za njih nema u borbenosti i u pristupu limita. Mi možemo pogriješiti, možemo dozvoliti protivniku da stvor neke šanse ali neka ide po koljenima van ako nas netko dobije. Jako sam veseo, sretan. Ovo nije magisterij, ovo je doktor kvantne fizike magisterij. Zahvaljujem publici. Možda smo postali i malo dosadni ali kao da se  više ne znamo veseliti ali znamo uživati u ovom uspjehu.   

Varaždin je jedan od najgledanijih klubova u ligi, što je još jedna činjenica koja ide u prilog tvrdnji da Varaždin i Varaždinci zaslužuju igrati i gledati prvoligaški nogomet u svom gradu.  Susret Varaždina i Osijeka gledalo je 2.109 gledatelja, skoro maksimum dozvoljen prema epidemiološkim preporukama.

- Ja sam mislio da čak ima i više gledatelja, Ja sam na leđima osjećao njihovu podršku i kad je bilo najteže, kad nas je Osijek stiskao a mi nismo gubili glavu, bili smo kompaktni. Oni su ti koji nas nose, zato ovo nije samo pobjeda igrača, iako su oni najzaslužniji, ovo je pobjeda cijelog kluba sa svim ljudima koji svaki dan rade, puno volontera je tu ali mi imamo srce, imamo dušu i meni je izuzetno drago da igrače crpe tu moju energiju. Ja im dajem sve i oni to prepoznaju i to im se stostruko vraća.

Pred Varaždinom je još jedno kolo do kraja sezone, zatim kraći odmor i već počinju pripreme za novu sezonu.

- Moj primarni zadatak je da idemo čestitati prvaku države u Maksimir. Ljepši kraj nismo mogli zamisliti. Idemo se nadigravati, idemo proslaviti naš uspjeh, idemo proslaviti njihov naslov prvaka. Idemo uzeti to sedmo mjesto, mi smo u igri, idemo probati dobiti utakmicu pa što bude bude.

Komentari