NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

Samir Toplak: " Ima tu materijala, samo moramo biti odlučniji i imati više vjere u sebe"

Objavljeno: 10.06.2020. 12:44

Zadnja izmjena: 10.06.2020. 12:51

U varaždinskom taboru pripreme za utakmicu s Rijekom, koja je na rasporedu u petak, 12. lipnja s početkom u 18,55 sati u sklopu 29. kola HT Prve, lige već su počele.

Trener Samir Toplak sumirao je dojmove nakon utakmice protiv Dinama i osjećaji su i dalje dvojaki. Ekipa je radila pogreške ali je i djelovala, pogotovo u drugom dijelu, kao da može puno više.  

- Dosta problema, Dinamu nismo uspjeli otkinuti nešto. U određenim trenucima drugog poluvremena nam se nudio, ali nismo to iskoristili i naravno, ne možeš Dinamu stvoriti pet, šest šansi da bi uzeo bod. No,a to je iza nas. Idemo probati nešto uzeti drugom favorita, koji ima šest pobjeda za redom, idemo iznenaditi. Mislim da se imamo za nekaj loviti. Ima tu materijala, moramo biti odlučniji i imati više vjere u sebe, kao u drugom poluvremenu protiv Dinama kada smo bili u minusu, pa se otpuste kočnice. Prije utakmice sam rekao, samo igrajte opustite se, samo treba obranu odraditi. Obrana nije stvar kvalitete, već želje i volje. Ja se nadam da ćemo otpustiti kočnice i da mi možemo jednog od favorita iznenaditi. Uvjeren sam da nećemo u prve tri utakmice, koje su objektivno teže, ostati bez bodova jer to ne bi bilo dobro. Onda je teško pripremati utakmice koje nam dolaze.

Bez četiri igrača

Trenera Samira Toplaka muče problemi sa sastavom igrača jer ima ozlijeđenih i s tri žuta kartona.

- Imamo problema s ozlijeđenim igračima i Drožđek ima tri žuta. Jessie nam je out , Kolarić out i Tkalčić out. Četiri igrača koji bi sigurno bili među prvih jedanaest. Za ekipu koja tanka u kadru to je veliki hendikep. Nisu to neke velike ozljede, ali ako ispadneš u ovom ritmu utakmica, onda i forma odlazi. Međutim, imamo mi igrača pa neka si iskoriste svoju priliku. Jako je malo kola do kraja i sigurno ako odigramo dobro protiv Rijeke da neću puno mijenjati. Naravno da je to logično. Nek si uzmu svoje mjesto pod suncem. Borimo se za goli život i tko zna gdje će tko biti sljedeće sezone.

Glavno je pitanje kako uzeti bodd ili bodove Rijec na varaždinskom stadionu, koji će i dalje biti bez gledatelja.

- Intenzivno priprema taktiku za Rijeku s obzirom na sustav koji oni igraju. Moramo biti izuzetno pažljivi da usvojimo neke zahtjeve. Ja imam plan kako igrati protiv tog sustava, kako se braniti i kako napadati. Međutim, u dva dana igrači to trebaju pohvatati. Dosta je posla, a malo vremena, dodao je Toplak.

  

 

Komentari