NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

Samir Toplak: "Imamo mi nekoliko igrača koji su skrenuli pozornost na sebe, ovo je njihova prilika"

Objavljeno: 29.06.2020. 10:33

Zadnja izmjena: 29.06.2020. 18:22

Nakon fantastičnog niza, od tri pobjede za redom protiv Hajduka, Istre 1961 i Intera te remija s Rijekom, Varaždin u 31. kolu HT Prve lige gostuje u Zagrebu protiv jake ekipe Lokomotive.

Varaždin tako rasterećeno kreće u susret protiv možda i najjačeg protivnika do kraja prvenstva. Iako su igrači i trener Samir Toplak svjesni da prvenstvo još nije gotovo i da ostanak u društvu najboljih još nije matematički potvrđen, puno je lakše igrati s trenutnom bodovnom prednosti na osmoj poziciji. Podsjetimo Varaždin ima 27 osvojenih bodova, četiri više od Istre 1961 i čak 10 od posljednjeg Intere.

Trener Samir Toplak gostovanje u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu ocjenjuje kao priliku za dokazivanje ekipe ali i nekih igrača s klupe.  

- Od svoje ekipe očekujem pristup na nivou igrana kakve smo do sada prikazali. Bitno mi je da imamo „glavu i rep“, da budemo opasni prema naprijed i da se znamo braniti. Lokomotiva to zahtijeva, oni su izuzetno dobra ekipa. Ako budemo na tom nivou onda sigurno da možemo i nešto očekivati. Pokazali smo da možemo igrati protiv svake ekipe i protiv najjačih. Ekipa Lokomotive spada u tu grupu najjačih, imaju izuzetnu individualnu kvalitetu, koja je odlično „uglazbljena“ u momčadski duh. Jako ih poštujem i mislim da su najopasniji od svih protivnika. Oni nemaju pritisak da moraju biti drugi i to je velika opasnost za sve protivnike. Mojoj ekipi i meni ova utakmica je izazov da vidimo kako ćemo se nositi s ekipom koja je na tom nivou. Igrali smo protiv njih dvije pripremne utakmice, ali to je nešto sasvim drugačije. Međutim, u dijelovima tih utakmica pokazali smo da se možemo ravnopravno nositi s njima, podsjetio je Toplak.

Što se igračkog kadra tiče, neki igrači su igrali susret s Interom načeti ozljedama pa se očekuje da će priliku dobiti i neki igrači koji su do sada imali manju minutažu.

- Drožđek i Teklić su igrali pod injekcijama protiv Intera. Vidjet ćemo u kakvom su stanju, ali mislim da ćemo Teklića sigurno morati preskočiti za ovu utakmicu, dok je Drožđek još upitan. Međutim, imamo mi nekoliko igrača koji su skrenuli pozornost na sebe. Odlično su reagirali kada su ušli s klupe, pa zaslužuju krenuti od prve minute. Na njima je da to iskoriste i tako ćemo onda i kao ekipa onda dobiti na širini, zaključio je Toplak.

Komentari