NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

Samir Toplak: "Sutrašnju utakmicu moramo dobiti kako znamo i umijemo"

Objavljeno: 06.11.2020. 18:33

Zadnja izmjena: 06.11.2020. 18:37

U sklopu 11. kola HT Prve hrvatske nogometne lige momčad Varaždina će sutra, u subotu od 15 sati na svom stadionu ugostiti sastav Šibenika. Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, a prema uputstvima HZJZ-a i Stožera za civilnu zaštitu utakmica će biti odigrana iza zatvorenih vrata, odnosno – bez prisustva gledatelja.

Trener nogometaša Varaždina Samir Toplak upozorava da Šibenik iza sebe ima dva pozitivna rezultata što im je sigurno podiglo samopouzdanje i doći će samouvjereno u Varaždin.

- Dok smo si mi napravili situaciju u kojoj smo sada pod pritiskom i sutrašnju utakmicu moramo dobiti kako znamo i umijemo. Da je lako nije, ali bili smo i u težim situacijama i sigurno je da znam kako treba pripremiti momčad za tu utakmicu. Trebamo biti strpljivi, nametnuti se u određenim dijelovima utakmice i Šibeniku pokazati da mu neće biti lako. Naravno, ni nama neće biti lako, još uvijek nismo na onom nivou kakvom bi ja htio, da imamo osam – devet standardnih igrača, da imam kostur ekipe, oko kojeg gradim igru. Još uvijek smo u solidnom izdanju nemamo u formi još dosta igrača da bih mogao reći da je to to, ali treba vremena za sve pa tako i za to. Možda nam je sutrašnja utakmica prekretnica gdje možemo puno toga zalaufati nakon čega nam slijede utakmice koje su nam jako bitne i gdje možemo osvajati bodove. Rekao bih sada smo mi na štihu, dodao je Toplak.

Varaždin nije igrao susret 10. prvenstvenog kola u Velikoj Gorici jer je ta utakmica odgođena zbog samoizolacije igrača Gorice, tako da je Toplakova momčad neplanirano dobila dva tjedna odmora od službenih utakmica, a to je vrijeme iskorišteno za mini ciklus priprema.

– Baš nam je dobro došla ova stanka, napunili smo baterije, doveli smo neke igrače u bolje stanje nego što su bili, tako da nam je jako dobro došla ova pauza. Nadam se da su sada igrači željni utakmica i da pokažu na čemu smo radili i da pokažu volju i želju da se nametnu, zadovoljan je Toplak.

Zbog crvenog kartona iz utakmice 9. kola sa Slaven Belupom u momčadi Varaždina na sutrašnjem susretu neće biti Senića, a zbog problema sa sinusima izostat će Posavec, dok su ostali igrači na raspolaganju Toplaku te tako roster za utakmicu 11. kola HT Prve lige izgleda ovako :

GOLMANI

Oliver Zelenika
Dinko Horkaš

OBRAMBENI

Marko Stolnik
Nikola Tkalčić
Jurica Grgec
Kerim Memija
Jorgo Pellumbi
Stefan Milić
Ituski Urata
Damjan Daničić

VEZNI

Matija Kolarić
Neven Đurasek
Ivan Delić
Agon Elezi
Dino Skorup
Demir Peco

NAPADAČI

Leon Benko
Domagoj Drožđek
Jorge Obregon
Vinko Petković

Komentari