NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

Samir Toplak, trener NK Varaždin: " Inter nije ekipa koja će nam nametnuti jaki presing"

Objavljeno: 13.02.2020. 09:45

Zadnja izmjena: 13.02.2020. 09:54

U NK Varaždin u tijeku su završni treninzi za sastavljanje momčadi koja bi trebala istrčati u subotu u Zaprešiću na susret s Interon.

Novi trener Varaždinaca, Samir Toplak ubrzano radi na upoznavanju ekipe i uvođenju promjena koje je najavio prilikom ddolaska u klub. Riječ je o vraćanju momčadskom pobjedničkog duha u sastav i spacifične taktičke promjene koje bi trebale rezultirati bodovima u Zaprešiću.

- Imamo puno za napraviti, a jako je malo vremena. Pokušavam da ne bude previše informacija odjednom i da igrači ne budu preoterećeni novostima. Mislim da su već napravili mali pomak n psihološkom planu. Puno smo radili i na taktičkim finesama, za koje samtram da treba drugačije izgledati nego što je to bilo do sada. Do 20. ožujka, kada je i reprezentativna pauza, mislim da će ekipa imati i glavi i rep. Ali do tada u četiri utakmice treba i neke bodove osvojiti. U ljetpoti nećemo umirati. Ali na kraju ćemo biti atraktivna ekipa jer tu ima pravog materijala. Ima dosta igrača s individualnom kvalitetom ali nisu bili složeni u cjelinu i nisu mogli doći do izražaja, već su više vidjele loše strane, zaključio je Toplak.

Sastav još nepoznat

U sastavu za susret s Interom koji se igra u subotu, 15. veljače s početkom u 15,00 sati, Toplak neće moći računati na Domagoja Drožđeka i Denis Glavina, ali je dobta vijest što naj njih računa već za sljedeće kolo u kojem igraju s Lokomotivom.

- Što se tiče igračkog kadra pojačani smo s dva igrača. Stigli su nam Tonio Teklić i Pero Marić. Što se sastava tiče možda ću na početku biti i nekorektan prema nekima, možda i s pravom ali ja moram raditi promjene dok mi se neki od igrača ne nametnu. U pregovorima smo s još dvojcom dobrih igrača, a rezultate tih pregovora ćemo znati do petka. Bez obzira na sve svatko mora dati svoj maksimum i izvući sve najbolje iz sebe, reako je Toplak koji još nije odlučio tko će biti u prvoj jedaestorici.

"Otpuštanje kočnica"

Susret protiv Intera je možda i najlakši za Toplaka, jer je tamo bio do prije mjesec dana kao najdugovječniji trener u nekom od naših prvoligaških klubova. 

- Obrana Intera je nova, a sve ostalo je poznato. Nemaju šitrinu ali imaju dobru atmosferu, nemaju ozlieđenih niti kartoniranih. To je njihova prednost uz domaći teren. Ipak je bolje da sada igramo protiv njih, koje poznam ali varaždinsk iigrači moraju biti pravi i prepoznati situaciju na terenu. Tražim od njih da budu fajteri i da otpuste kočnice. Inter nije ekipa koja će nam nametnuti jaki presing i nedozvoliti nam da igramo. Moramo paziti da nas ne iskontriraju, dodaje Samir Toplak uz najavu da bi pobjedom u ovom susretu mogao već sada reći da će osigurati ostanak u prvoligaškom društvu.

Komentari