NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

Samir Toplak uoči večerašnjeg susreta s Istrom 1961: "Više ne idemo na gostovanja kao miševi!"

Objavljeno: 13.09.2020. 09:33

Zadnja izmjena: 13.09.2020. 09:55

Nastavilo se natjecanje u HT Prvoj ligi, nakon dvotjedne reprezentivne pauze, utakmicama 4. kola. Varaždin danas od 17.00 sati igra protiv Istre 1961 u Puli.

Trener NK Varaždin Samir Toplak pripemio je ekipu za važno gostovanje, protiv ekipe koja se trenutno nalazi na dnu prvenstvene ljestvice i u rezultatskom je minusu.

- Očekujem dobru nogometnu predstavu, uz kompaktnost svoje ekipe. Želim da nastavimo tamo gdje smo stali, ali očekujem i jedan iskorak. Da ovakve utakmice idemo dobiti, da imamo potrebno samopouzdanje i da smo svjesni kvalitete svoje ekipe. Ne želim da idemo kao miševi, kako je to bilo u prvom dijelu prošlog prvenstva, naglasio je Toplak.

"Volim ići u Pulu"

Reprezentivnu stanku u Varaždinu su iskoristili za dodatno uigravanje ekipe, ali imaju i jedan hendikep, napustio ih je Matej Rodin igrač zadnje linije.

- Pripremamo se dobro, svi su zdravi i orni. Rodin nam je nažalost otišao, to smo prekrižili. Međutim, ne kukam za ničim. Jest da je to momentalno veliki hendikep, jer je on bio značajna karika u našoj ekipi ali kako to kažu „koga nema bez njega se može“ i mora. Napunili smo se u kadru s dva mlada igrača iz Albanije i Makedonije, lijevi stoper i zadnji vezni. Iskreno se nadam da će se ta dva mlada i potentna igrača brzo nametnuti i brzo uklopiti u ekipu. Ja sam veliki optimist. Čitam statističke podatke kako smo tamo loše prolazili, ali ja kao trener sam ih s Interom uvijek pobijedio ili odigrao neriješeno. Volim ići u Pulu i znam kako ovakvu utakmicu trebamo dobiti, najavio je Toplak.

"Pobjednički mentalitet se ne stvara preko noći"

Istra 1961dočekuje Varaždin sa željom da osvoji prve bodove. Nedavna smjena trenera govori o njihovim željema za promjenom. Glavni trener Puležana Fausto Budicin najavio susret s Varaždinom kao tešku i važnu utakmicu. Trener Varaždinaca Toplak pak smatra da neće doći do velike promjene i igri Istre 1961.

- Teško je sada skauting napraviti ali vjerujem s obzirom na kadar koji imaju da neće puno promijeniti u odnosu na utakmicu u Rijeci. S obzirom da nemaju lijevog beka, mislim da će ostati u trojci u obrani i mi smo se pripremili za to. Naravno da svaki trener donosi nešto novo ali pobjednički mentalitet se ne stvara preko noći. Istra je klub koji je jako puno utakmica gubio u nizu i mislim da smo u prednosti. Ne smijemo ići bahato i podcjenjivački ali moramo se nametnuti, pokazati kvalitetu i biti konkretni, dodao je Toplak.

 

 

Komentari