općina martijanec

Sanacijom vodotoka rijeke Plitvice u Općini Martijanec uspješno se rješava problem plavljenja

Objavljeno: 02.09.2021. 14:22

Zadnja izmjena: 02.09.2021. 14:22

Kako poručuju iz Općine Martijanec, nastavlja se uspješna suradnja između Općine Hrvatskih voda, odnosno na rješavanju sanacije vodotoka rijeke Plitvice.

Kao dio te uspješne suradnje zacijeljen je pritok Plitvice u Madaraševcu te je uređen dio od Luke do Hrastovljana u dužini od oko 5 kilometara u vrijednosti otprilike 600 000 kuna. S projektom sanacije vodotoka krenulo se prije nešto više od godinu dana, a zadovoljstvo suradnjom s Hrvatskim vodama iskazao je načelnik Branimir Nađ.

- Ovo je jedan vrijedan projekt u kojem su nam Hrvatske vode bile od velike pomoći. Sanacija ovog vodotoka velika je korist zbog prijašnjih plavljenja s kojima smo se suočavali, a sada je taj problem riješen – kazao je Nađ.

Dodao je kako sa sličnim radovima zajedno s Hrvatskim vodama planiraju nastavak suradnje do kraja ove godine, ali isto tako u 2022.

Rijeka Plitvica sada je protočna od Vrbanovca, a osim uređenja vodotoka mještani će uskoro imati priliku uživati u novouređenom izletištu oko rijeke čiji je teren uređen na inicijativu Športsko rekreacijske udruge Sudovčina uz podršku Hrvatskih voda.

Na naplavnom području oko starog mlina u Hrastovljanu koji obiluje bogatstvom drveća, ptica, divljih životinja i riba mještani aktivno provode svoje slobodno vrijeme uz brojne sportske sadržaje koji se nude u suradnji s lokalnim udrugama koje će na ovoj lokaciji imati prilike za aktivnije djelovanje. Načelnik Nađ zahvalio je Športsko rekreacijskoj udruzi Sudovčina i Hrvatskim vodama na dobro odrađenom poslu u stvaranju prekrasnog parka te pozvao mještane da ga iskoriste za bijeg od svakodnevnice okruženi čistim zrakom i netaknutom prirodom.

Komentari