VIRUS NE BIRA

Sandra Malenica, zamjenica varaždinskog gradonačelnika pozitivna je na COVID-19

Objavljeno: 05.11.2020. 19:42

Zadnja izmjena: 05.11.2020. 19:47

Sandra Malenica, zamjenica varaždinskog gradonačelnika na svom je facebook profilu objavila kako je zaražena koronavirusom.

Za sada ima tek blage simptome ali upozorava na odgovorno ponašanje sve koji imaju bilo kakave simptome.

"I ja sam se zarazila, a pazila sam na sve moguće i nisam bila u bliskom kontaktu sa zaraženima. Sva sreća pa sam se povukla bez tipičnih simptoma i s blagom temperaturom. I iz svog iskustva mogu zaključiti samo to da su za širenje zaraze krivi oni koji ignoriraju simptome, mjeru samoizolacije, ne poštuju preporuke oko bliskih kontakata, oni koji imaju temperaturu, a to ne shvate ozbiljno." naglasila je Malenica.

Malenica dodatno apelira na odgovorno ponašanje i prijavljivanje bliskih kontakata onih koji su zaraženi.  

"Grdo je, ali koronu većina može preživjeti, no ima puno onih koji ne mogu. I zdravstveno i ekonomski i psihički i svakako utječe na nas sve. I dalje apel svima da ostanu doma ako imaju temperaturu, mjeru samoizolacije, da svi iskreno prijave bliske kontakte, da paze.

Odgovornost je i na donositeljima mjera i odluka, ali one moraju imati cilj, a ne povećavanje napetosti i straha.

Bojim se da ne puknemo svi skupa i da od silnih uputa velimo "ma, baš me briga". To bi bilo najgore što nam se može dogoditi. Mora nas biti briga. Hladna glava, jasne mjere, poštivanje preporuka, suradnja i razumijevanje." dodala je Malenica.

 

 

Komentari