Grad Ivanec

Sanira se klizište u Salinovcu vrijedno 1,2 milijuna kuna

Objavljeno: 09.09.2019. 08:08

Zadnja izmjena: 09.09.2019. 08:11

Grad Ivanec proteklog je tjedna otvorio radove na sanaciji najvećeg klizišta na svom administrativnom području, na nerazvrstanoj cesti Salinovec – Šatornjak, vrijedno 1,2 milijuna kuna.

Riječ je o klizištu koje se aktiviralo za velikih kiša i bujica 2017. godine te teško oštetilo stotinjak metara prometnice i zahvatilo velik obuhvat površina iznad i ispod ove ceste (kako je to izgledalo može se vidjeti na fotografijama u prilogu iz 2017. godine), uključujući i put prema Severinima.

Sanacija će se izvoditi na kompletnom obuhvata klizišta. Trenutačno se izvode radovi na izvedbi drenaže na sjevernom rubu klizišta, nakon kojih slijede radovi na izvedbi drenova i kamene potporne konstrukcije te konačno uređenje, tj. asfaltiranje nerazvrstane ceste koja vodi za Šatornjak. Sve kontaktne površine vratit će se u prvobitno stanje te će ih vlasnici moći i dalje nesmetano obrađivati.

Ova sanacija klizišta dio je većeg projekta sanacije klizišta na području Grada Ivanca planiranih u 2019. godini, a koju sa 963.000 kuna pomažu Hrvatske vode. Podsjećamo, Grad Ivanec je ove godine uz potporu Hrvatskih voda već sanirao dva klizišta i to u Cvjetnoj ulici u Margečanu te u zaseoku Gužvinci u MO-u Gačice.

Komentari