grad novi marof

Sastanak gradonačelnika Jenkača sa stručnim službama: O prometu, postavljanju semafora i uređenju raskrižja

Objavljeno: 28.11.2016. 15:46

Foto: Grad Novi Marof

Proteklog tjedna je  na inicijativu gradonačelnika Novog Marofa, Siniše Jenkača održan sastanak na temu prometne problematike i sigurnosti na području grada.

Prva tema sastanka se odnosila na prometno rasterećivanje od teretnog i tranzitnog prometa koji se odvija kroz Općinu Gornji Kneginec i Grad Novi Marof.

Također se govorilo i o postavljanju semafora do kraja godine, u centralnom dijelu naselja Novi Marof, a koji će dodatno pridonijeti sigurnosti prometa. 

Raspravljalo se i o problematici uređenja raskrižja državne ceste D3 Zagreb-Varaždin i županijske ceste broj 2135 kod benzinske postaje INA u Novom Marofu te problematike pješačkog prijelaza preko županijske ceste 2050 kod Caffe bara „Feniks" u Remetincu. 

Zaključeno je da će se poduzeti odgovarajuće radnje kako bi se tranzitni promet premjestio iz Novog Maroga prema autocesti, te da će se izraditi prometni elaborat za uređenje raskrižja D3 i županijske ceste 2135 i pješačkog prijelaza u Remetincu. 

Sastanku su, uz gradonačelnika i stručne službe, prisustvovali predstavnici ŽUC-a Varaždin, Policijske uprave Varaždinske, Policijske postaje Novi Marof, voditeljica službe Uprave prometne inspekcije Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Žaneta Žilić te načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški.

Komentari