dobra stara vremena

'Sastanak u traperu' se nakon male pauze vraća u Staru školu Novi Marof

Objavljeno: 31.05.2022. 08:38

Zadnja izmjena: 31.05.2022. 08:57

Svi imamo svoje najdraže traperice ili neki drugi traper komad kojeg se i dan danas ne odričemo. Ove subote, 4. lipnja vraćamo se tim, nekim drugim vremenima, kad su ploče, dobro društvo i zvuk rock and rolla bili sve što nam je trebalo. „Sastanak u traperu“ , nakon male pauze, vraća se u Staru školu Novi Marof, kako bi nas bar nakratko, vratio u 80-te. 

Doba kad su se najpoznatije svjetske traperice proizvodile  u Marofu, obilježilo je naš grad na razne načine, a neminovno je sa sobom donijelo i dobru muziku i atmosferu koja je uz to išla. Novomarofčani se rado prisjećaju tih vremena, pa je ovo prilika za drage susrete i evociranje uspomena.

U uvodnom dijelu programa od 14 – 17 sati, moći ćete se uključiti u  radionicu “Indigo dip i shibori bojanje” by Maja Patafta  i radionicu izrada tekstilnih predmeta od odbačenog trapera tehnikom patchwork by Helena Jenkač . Svoje već nadaleko poznate odjevne komade izložit će BROTH by Blaženka Roth, a biti će tu i  “Rukotvorine od trapera” by Mirjana Pisačić. 

„Retrospekcija“ koju će od 18.30 voditi Davor Pejnović sa svojim gostima za temu će ponuditi „Klupsku scenu Marofa“ , stoga su pozvani svi akteri tog vremena, na evociranje uspomena kroz priču, fotografije i naravno, dobru muziku. Prije i nakon panela, zvuk LP ploča ispunjavat će atmosferu, dok je za koncertni, večernji dio programa zadužen  Metessi i Mondo Bongo koji će nas podsjetiti na najveće rock hitove vremena u koje ćemo se nakratko vratiti. Renato Mettesi ( ex Zvijezde), nastupao je sa bendom Patrola na Velikom muzičkom sastanku – open air koncertu koji je 1981. održan u Novom Marofu, a na kojem su nastupili i Parni Valjak, Aerodrom, Drugi način, Drago Mlinarec i mnogi drugi. 

Događaj organizira TZ Grada Novog Marofa kao jedan od programa očuvanja i ove vrste baštine koja je obilježila naš kraj. U svakom slučaju, poziv na opušteno druženje u Staru školu Novi Marof, uz obavezan dress code- traper. 

Komentari