GRAD LEPOGLAVA

O čemu je raspravljao Stožer civilne zaštite Grada Lepoglave?

Objavljeno: 05.03.2021. 18:53

Zadnja izmjena: 05.03.2021. 19:03

Stožer civilne zaštite Grada Lepoglave održao je povodom Međunarodnog dana civilne zaštite, ali i temeljem iskazane potrebe, sjednicu na kojoj su analizirane aktivnosti Stožera u 2020. godini, sustava civilne zaštite te plan aktivnosti Stožera za 2021. godinu.

U protekloj je godini Stožer civilne zaštite Grada Lepoglave bio izuzetno aktivan, a najviše provedenih aktivnosti bilo je vezano za provođenje mjera suzbijanja epidemije koronavirusa. Istaknuo je to i načelnik Stožera Hrvoje Kovač.

- Gradski sustav civilne zaštite ustrojen je kroz koordinaciju žurnih službi i ustanova kojima je primarna djelatnost zaštita građana. Svi se oni lokalno koordiniraju posredstvom Stožera civilne zaštite Grada Lepoglave, a prošla je godina pokazala upravo koliko je taj sustav, ali primarno ta koordinacija važna kad nas zadesi neka nedaća. Iznimno sam, kao načelnik Stožera zahvalan svim tim stručnim ljudima koji su mi pomogli organizirati rad Stožera, a sve s ciljem još bolje zaštite naših građana. – rekao je Kovač.

Brojne aktivnosti

Posebice aktivan u protekloj godini Stožer je bio u razdoblju od 17. ožujka, kada je aktiviran od strane Ravnateljstva civilne zaštite Republike Hrvatske, do početka lipnja. U tom je periodu zaprimio 2.673 telefonskih poziva i 1.360 poruka elektronske pošte te izdao 2.016 propusnica. Istaknuto je i da je građanima podijeljeno 416 toplih obroka i 152 prehrambeno-higijenskih paketa. U borbi protiv epidemije koronavirusa odnosno provođenju epidemioloških mjera u velikoj su mjeri bili angažirani vatrogasci iz triju dobrovoljnih društva s gradskog područja. Istaknut je i angažman Hrvatske gorske službe spašavanja, stanice Varaždin te Hrvatskog crvenog križa točnije Gradskog društva Crvenog križa Ivanec koji su također bili uključeni u provedbu epidemioloških mjera na području Grada Lepoglave.

Sudionici sastanka osvrnuli su se i na određene probleme koji su uočeni tijekom provođenja aktivnosti Stožera. Prije svega na probleme vezane uz komunikaciju koji će se nastojati prevladati u nadolazećem razdoblju. U tome će pomoći i vježba koja se planira održati u ovoj godini. Pored toga, u planu je, temeljem odluke Gradskog vijeća, osnivanje postrojbe civilne zaštite Grada Lepoglave.

Komentari