SPORT NA SVEUČILIŠTU SJEVER

Savez sportskih udruga Sveučilišta Sjever imat će svoju predstavnicu na Europskom prvenstvu u karateu

Objavljeno: 24.03.2019. 20:48

Zadnja izmjena: 24.03.2019. 20:55

Studenti-sportaši sa Sveučilišta Sjever postižu sve bolje tezultate na natjecanjima a Savez sportskih udruga Sveučilišta Sjever kao organizator i domaćin natjecanja već se dokazao proteklih godina.

Tako ne čudi činjenica da je Petra Brlečić odličnim nastupom u pojedinačnoj konkurenciji u karateu, u kategoriji do 68 kg nedavno osvojila prvo mjesto na UniSport HR nacionalnom prvenstvu u karateu za akademsku godinu 2018/19. Osim toga to joj je donijelo i nastup na Europskom prvenstvu ove godine.

Petra Brlečić je studentice tehničke i gospodarske logistike Sveučilišta Sjever, a bodovima osvojenim za prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji pomogla je karate ekipi Sveučilišta Sjever koje je tako osvojilo ukupno 3. mjesto u ženskoj konkurenciji.

Natjecanje je održano u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, a najuspješnijima su se pokazali karatisti Sveučilišta u Zagrebu koji su s najviše ostvarenih bodova svojemu sveučilištu osigurali prvo mjesto i titulu nacionalnog prvaka u ukupnoj, muškoj i ženskoj konkurenciji. 

Sveučilište u Splitu zauzelo je drugo mjesto, također u ukupnoj, muškoj i ženskoj kokurenciji, dok su treća mjesta pripala trima različitim sveučilištima. U ukupnoj konkurenciji, bronca je otišla na Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, u muškoj konkureciji na Sveučilište u Rijeci, a među studenticama na Sveučilište Sjever.

Komentari