7.350 članova

Savez Udruga umirovljenika i starijih osoba održao godišnju skupštinu, evo detalja

Objavljeno: 07.06.2023. 12:32

Zadnja izmjena: 07.06.2023. 13:31

Savez Udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije djeluje 22 godine, okuplja 32 udruge i ima 7.350 članova.

Brojne aktivnosti provode se u organizaciji Saveza udruga umirovljenika – od sportskih, organiziranih izleta, brige o svakom članu. Primjerice, Zaklada Vita na varaždinskom gospodarskom sajmu prodajom kolača prikupila je 1.000 Eura, prošle godine organiziran je u festival zborova umirovljenika iz cijele Hrvatske, održani su 28. športski susreti umirovljenika županije, organizirana je umirovljenička „Kajkavijada“, svečano je obilježen 1. listopad Međunarodni dan starijih osoba,  organizirana podjela uskrsnih i božićnih paketa potrebitim članovima. U mjesecu studenome bilo je okupljanje bračnih parova sa 50 i 60 godina braka te mnoge druge aktivnosti, a najavljen je i Festival 65+.

- Te brojke obvezuju na daljnje aktivnosti kojima ćemo osnažiti Savez te pridonijeti kvaliteti života osoba treće životne dobi na cijelom području Varaždinske županije. Savez udruga umirovljenika, na godinu iz proračuna Varaždinske županije dobiva 140 .000 eura, što je za usporedbu sa Zagrebačkom županijom, koja za svojih 20.000 članova izdvaja na godinu 150.000 eura, daleko više, stoga financijska sredstva koja dobivamo od županije nikad nisu bila veća - rekla je u svojem izvješću na redovitoj godišnjoj skupštini predsjednica Jadranka Bahlen.

Skupštini su nazočili predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenko Đuras te varaždinski župan Anđelko Stričak.

- Naši umirovljenici zaslužuju najbolju moguću skrb, kako bi svoje umirovljeničke dane mogli provesti bezbrižno, aktivno te samim time i dalje biti na korist cjelokupnog društva. Zbog toga Županija financijski pomaže njihove programe, odnosno plan rada Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije. Prema mogućnostima proračunate njihovim potrebama nastojat ćemo izdvajati i dodatna sredstva - dodao je Stričak.

Komentari