STUDENTSKI SPORT

Savez sportskih udruga Sveučilišta Sjever ozbiljan je kandidat za European Universities Racket Championship 2021

Objavljeno: 09.05.2019. 19:30

Zadnja izmjena: 09.05.2019. 19:41

Studentski sport sve je više u pozornosti javnosti, tako je proteklog vikenda održana Međunarodna veslačka regata "Sveti Duje“, na kojoj nastupa sve veći broj hrvatskih fakulteta i stranih sveučilišta, a kojoj je prisustvovao i predsjednik Europskog saveza akademskog sporta (EUSA), Adam Roczek. 

Bila je to prilika da predsjednik Saveza sportskih udruga Sveučilišta Sjever te predstavnik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Nedeljko Pavlec porazgovara s Adamom Roczekom o položaju HASS-a u tijelima EUSA ali i o kandidaturi Varaždina za European Universities Racket Championship 2021. godine.

Riječ je europskom studentskom prvenstvu u badmintonu, tenisu i stolnom tenisu. Kako su Varaždin i Saveza sportskih udruga Sveučilišta Sjever već afirmirani na hrvatskoj akademskoj sportskoj sceni kao odličani organizatori, krenuli su u nove izazove pojavljujući se kao kadidati za europske studentske turnire i europska prvenstva.

Prema prvim rezultatima razgovora Varaždin će sigurno ubrzo dobiti jedno od velikih europskih studentskih prvenstava, a da li će to biti European Universities Racket Championship znat će se krajem mjeseca, kada zasjeda najviše tijelo EUSA.

 

Komentari