U službenom posjetu gradu Varaždinu u ćetvrtak su boravili predstavnici NATO SHAPE Međunarodne škole (Supreme Headquarters Allied Powers Europe / Vrhovno savezničko zapovjedništvo snaga za Europu) na čelu s ravnateljem Davinom Benoit.

Delegacija od 14 predstavnika škola koje pohađaju djeca pripadnika zapovjedništva NATO-a iz različitih zemalja posjetila je V. osnovnu školu Varaždin sa ciljem upoznavanja osnovnoškolskog sustava Republike Hrvatske.

U ime Grada u Gradskoj vijećnici primio ih je zamjenik gradonačelnika Vjeran Radelić s pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje i znanost, Karmen Trubić pri čemu se ukratko razgovaralo o obrazovnom sustavu  u Varaždinu.

Nakon prijema gosti su se uputili u razgledavanje kulturno - povijesnih znamenitosti grada.

Inače, Međunarodna škola SHAPE sastavni je dio Vrhovnog savezničkog zapovjedništva snaga za Europu prvenstveno namijenjena za potrebe pohađanja djece međunarodnog osoblja SHAPE-a, čiji se djelokrug rada odnosi na upravljanje i djelovanje dječjeg vrtića, osam osnovnih škola te tri srednje škole.

Primarni cilj te institucije jest omogućiti polaznicima škole nesmetanu prilagodbu po odlasku iz škole tijekom uključivanja u program rada druge obrazovne institucije.

Komentari

04.05.2012. 09:26h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: hrskole.com