"Financijska pismenost"

SAVJET MLADIH Učenici će moći naučiti više o osobnim financijama i to kroz radionice i pub quizove

Objavljeno: 11.10.2019. 08:58

Zadnja izmjena: 11.10.2019. 09:05

Savjet mladih Varaždinske županije danas je u Županijskoj palači predstavio svoj projekt „Financijska pismenost i poduzetništvo“ koji je započeo prošle godine, a nastavit će se i ove godine u obliku interaktivnih radionica i pub quizova.

Dožupan Paljak istaknuo je kako će Županija svakako podržati projekt. - Ovaj projekt doprinjet će osvježavanju obrazovnog sustava. Financijska pismenost malo je zanemarena, to je predviđeno da se uči u okviru Građanskog odgoja. Međutim, to očito nije dovoljno. Mi kao Županija ćemo naravno podržati njihov projekt i u ovoj godini, i omogućit ćemo im da lakše dođu do škola jer ćemo im dozvoliti da prezentriaju projekt na Kolegiju ravnatelja - rekao je Paljak.

Predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije, Lovro Lukavečki, rekao je kako će ove godine pojačati komunikaciju s školama. - Projekt je prošle godine proveden u devet srednjih škola Varaždinske županije. Osobno mi je drago da je projekt naišao na pozitivne reakcije javnosti. Odlučili smo pojačati komunikaciju sa svim školama kako bi omogućili svim učenicima da sudjeluju u radionicama - rekao je Lukavečki.

Učenici te tako imati priliku naučiti nešto više o tome kako balansirati svoj osobni kućni budžet, kako otvoriti račun u banci, naučit će o kreditima, školovanju i mnogim drugim bitnim financijskim pitanjima.

Komentari