savjeta o sigurnosti prometa

Sabati: "Prijelaz u Cehovskoj policija smatra najopasnijim u županiji"

Objavljeno: 05.12.2019. 08:40

Zadnja izmjena: 05.12.2019. 09:11

Jučer je u Županijskoj palači održana sjednica Savjeta za sigurnost na cestama Varaždinske županije, a na sjednici se raspravljalo i o tragičnoj prometnoj nesreći u Cehovskoj ulici koja se dogodila u utorak navečer.

Kako je naveo predsjednik Savjeta Zvonimir Sabati, PU varaždinska i županijski Savjet već pet godina inzistiraju da se riješi zaštita tog pružnog prijelaza - Razočarani smo odnosom HŽ-a i najmanje što možemo napraviti jest da izrazimo sućut obitelji poginuloga. Zaključak Savjeta je da nadležnima u HŽ-u uputimo službeni zahtjev za hitno postavljanje polubranika na tom željezničko-cestovnom prijelazu, kojeg policija smatra najopasnijim u županiji – rekao je Sabati.

Na spomenuti željeznički prijelaz osvrnuo se i Danijel Posavec iz PU varaždinske. - Mi smo cestovno-željeznički prijelaz u Cehovskoj ulici u Varaždinu još prije pet godina, s obzirom na brzinu vlaka koji prometuje tim dijelom pruge te preglednost i druge okolnosti, detektirali kao opasan i potencijalno opasno mjesto za događanje prometnih nesreća i smrtno stradavanje osoba. Samo ove godine i prošle godine imali smo nekoliko nesreća u kojima, srećom, nije bilo smrtno stradalih osoba, a vrlo lako ih je moglo biti - rekao je Posavec, te dodao da HŽ infrastruktura u tih pet godina nije uspjela pronaći sredstva da se taj željezničko-pružni prijelaz osigura postavljanjem polubranika.

- Postavljam pitanje svima njima, posebno svima u HŽ infrastrukturi koji su obećali svojim dopisom da će taj željezničko-cestovni prijelaz biti saniran 2018., najkasnije do 2019. godine, ako su problem financijska sredstva, koliko onda košta jedan ljudski život? Koliko se još ljudskih života mora izgubiti da bi se tu postavili polubranici? – zapitao se Posavec.

 

Komentari