hvalevrijedan projekt

SAVJETI SRIJEDOM Na INFO telefonu građani treće životne dobi mogu dobiti besplatan pravni savjet

Objavljeno: 29.01.2017. 14:30

Zadnja izmjena: 29.01.2017. 14:30

Foto: Arhiva

Odnedavno, svi građani koji pripadaju u kategoriju starijih osoba, ukoliko zatrebaju bilo kakve informacije o pravnim pitanjima (primjerice, ugovorima o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju, zaštiti svoje imovine i slično) mogu bez ustručavanja kontaktirati INFO telefon za starije osobe.

Naime, u sklopu projekta 'GERO – AGE', kojem je cilj povećanje socijalne uključenosti starijih i nemoćnih osoba, te smanjenje njihove diskriminacije kroz podizanja svjesti zajednice, pokrenut je INFO telefon za starije osobe.

Sve starije osobe mogu slobodno kontaktirati broj 099/637 90 88, na kojem će svake srijede dežurati stručnjaci, a koji će svim korisnicima pružati konkretne informacije o pravnim pitanjima.

Osim u Varaždinskoj županiji, pomoć na navedenom broju mogu potražiti i stanovnici Međimurske i Krapinsko – zagorske županije, a ovaj hvalevrijedan projekt provodi ACT Grupa u partnerstvu s Centrom za pomoć u kući Međimurske županije, Udrugom umirovljenika Grada Varaždina i Mrežom udruga Zagor.

Također, u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji će  održati i 12 besplatnih info radionica za starije osobe u svrhu sprečavanja zlouporabe ugovora o dosmrtnom/doživotnom uzdržavanju te o zaštiti njihove osobne imovine.

Komentari