NOGOMETNI KLUB VARTEKS

SC Sloboda suspendiran je za odigravanje domaćih nogometnih utakmica!

Objavljeno: 22.09.2020. 20:18

Zadnja izmjena: 22.09.2020. 20:22

Utakmica 5. kola 3, HNL Sjever između Varteksa i Radnika završila je na terenu 3:4, pobjedom gostiju ali "repovi" utakmice još nisu završili. Naime, odlukom Disciplinskog suca SC Sloboda suspendiran je za odigravanje domaćih utakmica.

Što se sve događalo tijekom utamice, a bilo je osnova za suspenziju opisao je delegat utakmice Željko Bacinger u svom izvještaju. "Bilo je dosta događanja od strane domaćih navijača pa ću kronološki navesti navedene: u 20 min. skandiraju „Cigani“ j....vam m...., , to se ponavlja i u 74. i 87. minuti, a nakon utakmice neprimjereno skandiraju prema HNS-u. U 56 min, na ogradi stadiona suprotno od tribine jedan gledatelj u majici Varteksa priređuje vatromet, u 70. min na tribini pale oko 10 baklji radi čega igra nije zaustavljena, a niti je bilo koja baklja bačena prema terenu. U 80. min navijač koji je priredio bakljadu ulazi na atletsku stazu oko dva metra do drugog pomoćnog koji se povlači na teren te igra biva zaustavljena oko jednu min. Nakon utakmice suci nisu mogli s terena za igru oko 10 minuta, jer su domaći navijači došli do ograda kod izlaska radi čega je bila pozvana policija, koja je zamoljena nakon dolaska da osiguraju siguran odlazak sudaca iz Varaždina. Također sam nakon utakmice verbalno napadnut od strane domaćih navijača." napisao je između ostalog delegat Bacinger.

Varteks je u 6. kolu 3.HNL Sjever trebao još jednom biti domaćin na Slobodi ekipi Graničara iz Đurđevca, al izbog suspenzije igrat će na terenu NK Polet, Sveti Martin na Muri.

NK Varteks podnio je žalbu natjecateljskoj komisiji na suđenje i ponašanje suca na prvenstvenoj utakmici koja se odigrala između Varteksa i NK Radnika.

Komentari