SDP, HNS i HSU dogovorili koaliciju u mjesnim odborima

Objavljeno: 03.06.2011. 08:54

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: SDP Varaždin

Više nema dvojbe tko je izborni pobjednik izbora za vijeća mjesnih odbora u Gradu Varaždinu. Nakon što su SDP, HNS i HSU dogovorili postizbornu suradnju jasno je da će ta koalicija imati većinu u 13 od ukupnu 16 mjesnih odbora na području grada.

Postizbornim koalicijskim ugovorom dogovoreno je da će SDP imati tri predsjednika mjesnih odbora, u 5. MO, 6. MO i MO Zbelava, a u 1. MO „Centar“ će podijeliti predsjedničko mjesto sa HNS-om i HSU-om.

U preostalih devet mjesnih odbora predsjednici će biti iz redova HNS-a ili HSU-a, dok će SDP imati potpredsjednike.

Šef varaždinskih SDP-ovaca Vjeran Radelić istaknuo je da su vrlo brzo usuglasili programe sa HNS-om i HSU-om i koalicija je logični slijed tih razgovora.

- To su male zajednice u kojima svi ljudi imaju iste svakodnevni probleme i koaliranje je najbolji način da ih riješimo – naglasio je Radelić dodavši da se, bez obzira na koaliciju sa HNS-om i HSU-om, članovi njegove stranke osjećaju kao pobjednici izbora za vijeća mjesnih odbora.

- Prije četiri godine imali smo ukupno 17 vijećnika, a sada ćemo ih imati 35. I upravo zato smo veliki dobitnik izbora. Ove podatke možete tumačiti i kao jasan trend rasta popularnosti SDP-a u Varaždinu - naglasio je Radelić.

Nije zadovoljan ponašanjem gradske vlasti prema ovim izborima i prema samim Varaždincima, jer su se građani  žalili da nisu znali za izbore.


Komentari