U zagrebačkom hotelu Sheraton danas su potpisivani ugovori o sufinanciranju projekata prema raspisanom Programu održivog razvoja lokalne zajednice od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u veljači ove godine.

Ugovore o sufinanciranju projekata s ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac potpisali su načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec u vrijednosti 150 tisuća kuna, a zamjenik načelnika Općine Maruševec Mario Klapša ugovor vrijedan 100 tisuća kuna.

Ovo su već dugi ugovori po redu ove godine o sufinanciranju projekata spomenutih općina kojima će dobivena sredstva uložiti u modernizaciju infrastrukture u cilju zadovoljenja kolektivnih prioriteta.

- Radi se o sufinanciranju projekta Modernizacija nerazvrstanih cesta na području Općine Maruševec, vrijednog ukupno 392 tisuće kuna. Pripremljenim projektom kojega je Općina Maruševec prijavila u ožujku ove godine na Program Ministarstva želimo poboljšati infrastrukturnu povezanost i komunalnu opremljenost u općini, što je važna pretpostavka za stvaranje uvjeta za ostanak ljudi u našem ruralnom području, ali i jačanje gospodarskih aktivnosti na području Općine Maruševec,istaknuo je zamjenik načelnika Mario Klapša.

-Nakon što smo prošle godine sa sredstvima dobivenim po istom Programu modernizirali javnu rasvjetu, drago mi je da je ove godine Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije prepoznalo kvalitetu projekta i odobrilo sredstva za projekt modernizacije nerazvrstane ceste u ulici Alojzija Stepinca u Petrijancu, čija ukupna vrijednost iznosi oko 600 tisuća kuna, rekao je prilikom potpisivanja Ugovora načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

 

Komentari

21.05.2019. 13:03h Zadnja izmjena: 21.05.2019. 13:09