SDP: Veća izlaznost na izbore donijela bi nam još uvjerljiviju pobjedu

Objavljeno: 27.05.2014. 14:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija - eVaraždin.hr

Varaždinska županija jedna je od četiri županije u državi u kojoj je na izborima za europarlamentarne zastupnike pobijedila koalicija SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a.

Uz Varaždinsku, ova je koalicija najviše glasova dobila i u Međimurskoj, Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji.

- Ukupno je za koaliciju glasalo 11.751 građana, odnosno 36,32 %, dok je za koaliciju predvođenu HDZ-om, HSS-om i HSP AS-om glasalo 10.977 građana, odnosno 33,93 % birača - ističu iz Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije.

- Zadovoljni smo ovim rezultatima, a vjerujemo da bismo s većim postotkom izlaznosti odnijeli i uvjerljiviju pobjedu. Drago nam je da su birači prepoznali rad naše koalicije u našoj županiji i da ostajemo najjača snaga. Kada gledamo koalicijske rezultate, ali i samo rezultate koje su ostvarili SDP-ovi kandidati po preferencijalnim glasovima posebno smo zadovoljni rezultatom u gradovima Ludbregu, Varaždinu i Ivancu jer se vidi da smo ostvarili veliku pobjedu, ali postoji i nekoliko sredina s kojima nismo do kraja zadovoljni – rekao je potpredsjednik SDP-a Varaždinske županije i dožupan Alen Kišić.

Iz SDP-a dodaju kako se upravo kod preferencijalnih rezultata vidi odličan rezultat SDP-ovih kandidata, jer kada se zbroji rezultat svih kandidata iz SDP-a Picule, Mimice, Borzan, Valjala, Petrović Jakovine i Leaković, to je 6265 glasova, a pobjedi su svakako pridonijeli i 3038 glasova HNS-ovih kandidata Radoša i Vučića, 198 glasova kandidatkinje HSU-a i 274 glasa kandidata IDS-a, te 175 glasova Milorada Pupovca, dok je 1801 birač dao glas listi Kukuriku koalicije bez odabira preferencijalnog glasa.

- Posebno nas veseli uvjerljiva pobjeda nad kandidatima HDZ-a, koji su svi zajedno dobili 3.975 glasova, što je ogroman zaostatak za naših 6.265. To pokazuje da u našoj županiji birači i dalje puno više vjeruju SDP-u i našim koalicijskim partnerima, zahvaljujem od srca svim biračima i to nam je ujedno obveza da radimo još bolje i više za naš kraj – naglasio je predsjednik županijskog SDP-a i saborski zastupnik Mario Habek.

Komentari