SDP za besplatne udžbenike svim varaždinskim osnovnoškolcima

Objavljeno: 21.05.2014. 12:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Klub vijećnika SDP-a na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća predložit će Amandman na Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Grada Varaždina za ovu godinu.

Kako je Klub vijećnika SDP-a napisao u svom priopćenju, Amandmanom bi se osiguralo dovoljno novca za kupnju udžbenika svim učenicima varaždinskih osnovnih škola. Za tu namjenu predložit će preusmjeravanje dijela sredstava iz stavki koje nisu od presudne važnosti za funkcioniranje Grada niti će utjecati na njegov razvoj ili realizaciju projekata.

– Svjesni smo sve teže financijske situacije u kojoj žive naši građani, opterećeni kreditima, obavezama i sve skupljim životom u Hrvatskoj. Stav Kluba vijećnika SDP-a Grada Varaždina jest da treba štedjeti gdje god se može, ali ne „preko leđa“ naših građana. Primjerice, smatramo da se stavka namijenjena promidžbi Grada može bezbolno smanjiti, jer  Grad i vodstvo koji dobro rade, sami su sebi najbolja promidžba. S druge strane, kupnja udžbenika učenicima osnovnih škola sve je veći teret za obiteljske proračune. Želimo biti grad znanja, želimo stabilnu budućnost u gradu sa sigurnim gospodarskim prosperitetom, a jamstvo za ostvarenje tih ciljeva su isključivo obrazovani naraštaji. Stoga predlažemo da se novac iz pojedinih stavki preusmjeri za kupnju udžbenika svim učenicima s područja grada Varaždina – stoji u priopćenju Kluba vijećnika SDP-a.

Komentari