aktivacija žena u zajednici

Sedam žena iz Petrijanca pozitivan su primjer projekta Ministarstva rada

Objavljeno: 10.08.2016. 18:14

Zadnja izmjena: 10.08.2016. 18:16

Na području Općine Petrijanec u sklopu mjere javni rad –pomoć zajednici, odnosno u Program aktivacije žena u lokalnoj zajednici „Zaželi!, uključeno je sedam dugotrajno nezaposlenih žena, a to su: Božica Domjan, Anica Šipek, Ivanka Majcenović, Alenka Kereži, Anica Mikulek i Sejda Ageljić koje brinu za ukupno pedeset starijih osoba.

Organizirane aktivnosti dnevnog boravka uspješno su provedene i u sklopu projekta Ministarstva socijalne politike i mladih pod nazivom „Uključimo se kroz generacije„ čiji je nositelj projekta bila udruga umirovljenika Općine Petrijanec, a glavni organizator Općina Petrijanec. 

- Posao u ovom programu za mene znači jako puno, jer sam već osoba u godinama i teško je bilo za očekivati da ću dobiti posao - poručila je korisnica programa „Zaželi!“, Anica Mikulek 

Cilj projekta je poboljšanje kvalitete življenja starijih korisnika socijalne skrbi te ostalih osoba starije životne dobi kroz izvaninstitucionalne oblike skrbi u lokalnoj zajednici.

- Kroz ovaj posao dobila sam priliku za novo radno iskustvo koje će produljiti moj radni staž i omogućiti mi da steknem uvjete za mirovinu, zato sam izuzetno zahvalna svima koji sudjeluju u provedbi programa - kazala je Božica Domjan, koja posjećuje starije osobe u Družbincu i Petrijancu.

2.594 žene na području čitave Hrvatske uključeno je u Program aktivacije žena u lokalnoj zajednici „Zaželi!". Riječ je o programu Ministarstva rada i mirovinskoga sustava koji se provodi putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje “ Radi se o javnom radu, a zapošljavanje traje 6 mjeseci, konkretno od 1. travnja do 30. rujna. Ipak, nedavno je službeno odobren produžetak do kraja godine. 

Komentari