Sedam zlatnih medalja te po deset srebrnih i brončanih dodijeljeno je na 8. ocjenjivanju i izložbi meda Varaždinske županije.Najviše ocjene dobili su uzorci meda pčelara Nenada Šobaka, Stjepana Kušena, Ivana Blaška, Gorana Danka, Mirjane Liber, Ivana Fučkara i Pčelarstva Lončarek.

Na Izložbi, koju je organiziralo Pčelarsko društvo Varaždin pod pokroviteljstvom Varaždinske županije, ocjenjivali su se uzorci meda pčelara iz tri pčelarske udruge iz Varaždinske županije, iz Varaždina, Novog Marofa i Ludbrega. Daleko najviše bilo je uzoraka bagremovog meda, a uz njih po nekoliko uzoraka kestenovog, lipovog, cvjetnog i livadnog meda. 

Priznanja i zlatne žlice uručio im je zamjenik župana Tomislav Paljak, koji je ujedno otvorio Izložbu.- Čestitam vam na visokim ocjenama koje su potvrdile kvalitetu meda koji proizvodite ovdje u Varaždinskoj županiji. Veseli i to što je, nakon stanke od tri godine koje nisu bile medne, ova Izložba ponovno organizirana, čime se nastavlja i čuva višestoljetna tradicija proizvodnje meda. Ponosni smo na sve veću potražnju za vašim medom, što je najbolji pokazatelj kvalitete vaših proizvoda, ali i rada pčela. To je iznimno važno ako se zna da je proizvodnja gotovo 90 posto hrane u svijetu vezana upravo uz rad pčela  - rekao je zamjenik Paljak. 

 

 

Komentari

22.12.2018. 12:12h Zadnja izmjena: 22.12.2018. 12:14