razgledala i grad

Šefica Misije i konzulica Veleposlanstva Države Izrael u Ludbregu

Objavljeno: 16.12.2016. 12:49

Zadnja izmjena: 16.12.2016. 12:52

Gradonačelnik Ludbrega, Dubravko Bilić, primio je zamjenicu šefice Misije i konzulicu Veleposlanstva Države Izrael u Republici Hrvatskoj Irit Shneor te predsjednika Zajednice Udruga antifašističkih boraca i antifašista Varaždinske županije Milivoja Dretara.  Gradonačelnik Ludbrega upoznao je gošću s Gradom Ludbregom i njegovim brojnim znamenitostima, a razgovaralo se i o mogućnostima suradnje.

- Razgovarali smo o sustavu navodnjavanja obzirom da Izrael u tom polju prednjači, dok mi smatramo da Ludbreg mora poljoprivredu vratiti na značajnije mjesto - kazao je ludbreški gradonačelnik.

Ipak, najvažnija tema razgovora bilo je zapošljavanje odraslih osoba s invaliditetom.

- Konzulica je iznijela niz zanimljivih prijedloga za koje smatram da bismo vrlo lako mogli prenijeti na ludbreško područje u suradnji s "Ludbreškim suncem" i Srednjom školom Ludbreg - zaključio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Prije boravka u prostorijama Grada Ludbrega, šefice Misije i konzulicu Veleposlanstva Države Izrael u Republici Hrvatskoj Irit Shneor održala je predavanje u Srednjoj školi Ludbreg. Pohvalila je i činjenicu da grad s manje od deset tisuća stanovnika ima srednju školu koja uz obrazovne sisteme ima odlične izvannastavne aktivnosti, posebice radionicu robotike - stoji u priopćenju Grada Ludbrega.

Komentari