Seksom protiv bolova i depresija te do sjajne i glatke kože

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 27.01.2011. 11:49

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: eharmony.com

Spolna aktivnost može se smatrati gotovo medicinskom terapijom jer u mnogim slučajevima seksualna aktivnost produžuje život i može izliječiti bolesti poput depresije ili blaže glavobolje. Seks ima vrlo pozitivne učinke za naše tijelo i na samopouzdanje, a znanstveno je dokazano da su tvari i hormoni koji su aktivni za ljubavnog čina dobrodošli za unutarnje i vanjsko stanje tijela, psihički i fizičko. Jedan od ključnih faktora vođenja ljubavi je u tome što nas to čini sretnima i jedan je od "pogonskog goriva" života. Pogledajmo što piše portal Tuttogratis zašto i znanstveno dokazano da je seks dobar za zdravlje.

Seks povećava imunološki sustav i usporava starenje

Za vođenja ljubavi tijelo proizvodi hormon DHEA (dehidroepiandrosteron), koji povećava kapacitet mozga, jača imunološki sustav, ima funkciju antidepresiva i održava kožu mladom. Znanstvena istraživanja pokazuju da žene koje imaju intenzivne seksualne aktivnosti imaju glađu i sjajniju kožu.

Seks je prirodni antistres

Redovita seksualna aktivnost jamči manje stresa tijekom dana. Zahvaljujući fizičkoj aktivnosti za odnosa i proizvodnji hormona u boljoj ste formi, a može zamijeniti odlazak u teretanu. Seks često može koristiti i kao lijek protiv nesanice. Seks poboljšava mentalne i fizičke sposobnosti i mišićni tonus Fizička aktivnost potiče poboljšanje seksualnog čina. Upražnjavanjem seksa povećava se količina kisika u krvi, cirkulacija te prži oko 200 do 350 kalorija u pola sata.

Seks je prirodni analgetik

Uzimate li lijekove za bolove u leđima? Zaboravite ih. Seks je odlični ubojica boli. Vođenje ljubavi ima jak analgetski učinak s obzirom na prirodnu proizvodnju oksitocina, hormona koji se proizvodi u velikim količinama u trenutku orgazma, a zauzvrat omogućuje veću proizvodnju endorfina, koji, pak, smanjuje bol.

Seks povećava količinu estrogena kod žena i testosterona kod muškaraca

Povećanje razine ovih hormona pomaže jačanju kostiju i mišića kod muškaraca i žena. Poticaj za njihovu proizvodnju jest orgazam, ali i samo milovanje, poljupci i izljevi ljubavi. Sve je to bitno za seksualno zdravlje.


Agencija VLMKomentari