intervju

Foto - Načelnik Ervin Vičević o aktualnim projektima u Općini Selnica

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.10.2021. 17:57

Zadnja izmjena: 09.11.2021. 12:36

U Općini Selnica predstoji svečano otvaranje novog dječjeg vrtića, gradi se vatrogasni dom, a načelnik Ervin Vičević uz to najavljuje i izgradnju nove zgrade koja bi trebala niknuti odmah pokraj dječjeg vrtića te rekonstrukciju obližnjeg raskrižja.

U studenom se planira službeno otvaranje dječjeg vrtića koji je s radom počeo u srpnju. Ukupna vrijednost investicije bila je 12 milijuna kuna, od čega je 7 milijuna kuna europskih sredstava. Najprije je vrtić bio predviđen za 80-tak djece, a prema načelnikovim riječima, danas u njemu boravi stotinjak.

- Činjenica je da smo cijenu vrtića podigli da bi došli na ekonomsku cijenu, ali i unatoč tome općina daje puno više sredstava koje ćemo i objaviti. Zadali smo si neki rok do Nove godine da vidimo kakvo će biti poslovanje i nakon toga ćemo objaviti koliko smo dali, koliko će dalje Općina sufinancirati u svemu tome i kakav će biti odnos plaćanja roditelji - Općina. Za sad je odnos 50-50. - rekao je načelnik.

Trenutno traju radovi na izgradnji vatrogasnog doma, a prije par dana postavljena je prva temeljna betonska ploča. U domu će uz vatrogasce, svoj prostor dobiti i streličari. 

-  Još tu rješavamo kredit, ali to će uskoro biti riješeno i dom će biti gotov u roku, a rok je svibanj iduće godine. To je još jedan projekt za koji smo dobili 7,5 mil kuna europskih sredstava tako da se Općina Selnica penje visoko s EU sredstvima - izjavio je načelnik.

Komentari